Ένα κάστρο στο...σαλόνι μας!

Από καιρό δέχομαι πιέσεις για να αγοράσουμε ένα κάστρο και να βάλουμε μέσα όλα τα playmobil, επειδή όμως η τιμή είναι απαγορευτική προς το παρόν πρότεινα στα ναναρίνια να φτιάξουμε ένα μόνοι μας. Μπορώ να πω ότι δέχτηκαν την ιδέα με ενθουσιασμό, οπότε συγκέντρωσα τα υλικά και ξεκινήσαμε. Χρειάστηκα μία κούτα, λίγη κορδέλα, ρολά από χαρτί υγείας, νερομπογιές, μαρκαδόρους, κόλα, κολλητική ταινία, ένα κοπίδι και προαιρετικά ότι άλλο θέλετε για να διακοσμήσετε την κατασκευή σας.

                                                        


Αρχικά κολήσαμε το κάτω μέρος για να μην ανοίγει και στη συνέχεια ενώσαμε με ταινία τις γωνίες για να είναι σταθερές. Μετά με ένα μολύβι σχεδιάσαμε το πανω μέρος στο κάστρο και το κόψαμε. Το ίδιο κάναμε και για τα παράθυρα και την κύρια είσοδο του, στην οποία στις δύο πλευρές περάσαμε κορδέλα και το ενώσαμε με το πάνω μέρος του κουτιού.



Και φτάσαμε στο πιο ωραίο μέρος το βάψιμο και τη διακόσμηση όπου δεν έχω επέμβει καθόλου και άφησα τα παιδιά να κάνουν ότι θέλουν και όπως θέλουν. Έτσι καταλήξαμε η μια πλευρά να θυμίζει κάστρο πριγκίπισσας και η άλλη κάστρο ιπποτών. 

                             


Μπορεί να μην είναι ακριβώς όπως αυτό που βλέπουν στην τηλεόραση αλλά είναι το δικό μας κάστρο που φτιάξαμε με τα χεράκια μας ! Δοκιμάστε το και περιμένω τις φωτογραφίες και τις εντυπώσεις σας!

                                                           


                                                                  




nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

14 σχόλια:

  1. Τέλειο έγινε. Κι είναι καλύτερο από τα έτοιμα. Να δεις που θα το προσέξουν περισσότερο επειδή το έφτιαξαν. Φτιάχνω και εγώ τους τελευταίους μήνες ένα κουκλοσπιτο αλλά τύπου μεζονέτα με διαφορα κοψίματα και μάλλον θα μου πάρει λίγο καιρό ακόμα.
    Θα φτιάξω μου φαίνεται ένα σαν το δικό σου να βολευτεί η μικρή για λόγο καιρό!!
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νίκη πεθαίνω που είπες ότι φτιάχνεις μεζονέτα!!Ανυπομονώ να τη δω!!Σε παρακαλώ να κάνεις και roof garden!!Ένα level πάνω!!Καλημέρα και φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελειο..

    Μπραβο στους καλλιτεχνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ!!!Φτιάξτε και εσείς ένα!!Είναι πολύ εύκολο!

      Διαγραφή
  4. Συμφωνώ...οι τιμες στα "επωνυμα" παιχνίδια ειναι πλέον απαγορευτικές και προσωπικά με φέρνουν σε δύσκολη θέση όταν καλούμε να απαντήσω στις επιθυμιες των παιδιών.....Πολύ ομορφη η ιδέα σας και φυσικά η κατασκευή που κάνατε!!!!! Μπράβο και πάλι μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει περίπτωση σε αυτήν τη φάση να δωσω 180€ για ένα κάστρο. Νομίζω πως για λίγο θα το ξεχάσουν, μέχρι να το θυμηθουν πάλι κάτι θα έχω σκεφτεί!

      Διαγραφή
  5. Μπράβο σας!!! Έγινε πολύ όμορφο και εντυπωσιακό!!! Είσαι μια ευρηματική μανούλα, που ασχολείται με τα θέλω των παιδιών της με τον πιο όμορφο και δημιουργικό τρόπο! Να ξέρεις πως έχεις κερδίσει σίγουρα τον θαυμασμό μου και την εκτίμησή μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!Προσπαθώ όσο μπορώ να ανταποκριθώ αλλά απ'ότι βλέπω οι απαιτήσεις συνεχώς αυξάνονται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φανταστικό!! Εμείς είχαμε φτιάξει ένα σπιτάκι από κούτα αλλά με την εκμάθηση της τουαλέτας... έγινε καινούργιο!! Αν είναι λίγο μεγάλα τα παιδιά όπως τα δικά σου, είναι και πιο προσεκτικά με τέτοιες κατασκευές! Μπράβο σε όλους σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι το σπιτάκι,γιατί εγώ όταν μαθαίναμε το ίδιο είχα κλάψει όλες τις γλάστρες στο μπαλκόνι!!Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

      Διαγραφή