ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΗΝ «ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΕΝΤΡΟ»


Αχ αυτή η Φουντουκίτσα ,μπήκε σε μεγάλη περιπέτεια για να σώσει το "Δέντρο της Ζωής".Ένα μικρό κοριτσάκι με μεγάλη καρδιά είναι η ηρωίδα του βιβλίου «Η Φουντουκίτσα και το Πράσινο Δέντρο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iwrite.
 Η συγγραφέας Ελένη Κορωνάκη στο πρώτο της βιβλίο για παιδιά προσπαθεί με απλό και κατανοητό τρόπο να περάσει μηνύματα βαθιά και ουσιαστικά στους μικρούς αναγνώστες.



Μέσα από μια καταστροφή ξεκινάει η περιπέτεια της Φουντουκίτσας  προκειμένου να δώσει ζωή και χαρά ξανά στο αγαπημένο της δάσος και να δει τους γονείς της να χαμογελάνε και πάλι.Σε αυτό τα ταξίδι όμως δεν είναι μόνη της.Ένας νάνος,μια νεράιδα και ένα γαλάζιο άλογο θα σταθούν σύμμαχοι και βοηθοί της στην αποστολή που έχει αναλάβει.

Τις δίνουν συμβουλές και εφόδια για να αντιμετωπίσει τους τρείς κακούς μάγους,που τα ονόματα τους κλείνουν το μάτι στους ενήλικες αφού σίγουρα θα τους αναγνωρίσουν και θα τους συνδέσουν με την πραγματικότητα που ζούμε σήμερα.

Σίγουρα θα έχετε πολλά να πείτε με το παιδί σας μετά από αυτό το βιβλίο.Η φιλία,η συνεργασία,η δοτικότητα είναι μόνο μερικές από τις έννοιες που θα βρείτε μέσα σε αυτό.



Να μη ξεχάσω να αναφέρω πως η αγάπη για τη φύση και η προστασία του περιβάλλοντος είναι από τα πιο σημαντικά που συναντάμε καθώς εξελίσσεται η ιστορία.Και με οικολογική συνείδηση λοιπόν η Φουντουκίτσα εξάλλου η απόδοση της φύσης και των πλασμάτων έχει δοθεί με εξαιρετικό τρόπο από την εικονογράφο Ναταλία-Ελένη Πίτλιγγερ.

Κάθε παιδί αγαπάει άλογα που μιλάνε,νεράιδες με χρωματιστά μαλλιά και περίεργα όντα.Αναζητήστε λοιπόν το βιβλίο στα βιβλιοπωλεία αλλά και ηλεκτρονικά(εδώ).


Βέβαια η αγαπημένη μας συγγραφέας δεν μας άφησε έτσι,για αυτό ένας τυχερός θα κερδίσει ένα αντίτυπο του βιβλίου μέσα από τον διαγωνισμό που τρέχει στη σελίδα μας στο facebook (πατήστε εδώ)

Σας φιλώ,
Δέσποινα

nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου