ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΟ "ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

               

                               Απλώς ένα χαρτί;Δεν το νομίζω!

Και όμως ο ήρωας του βιβλίου μας,ο Σωτήρης,νομίζει ότι κρατάει στα χέρια του απλώς ένα χαρτί.Διαφορετική όμως γνώμη έχει η μαμά και ο μπαμπάς όπως και οι υπόλοιποι μέσα σε αυτήν την όμορφη και διασκεδαστική οικογένεια που συναντάμε στο βιβλίο "Απλώς ένα χαρτί" της Λήδας-Αλεξάνδρας Λιάρου από τις εκδόσεις Μεταιχμίο.
Ο Σωτήρης θέλει να ζωγραφίσει και ψάχνει τις μπογιές του.Η οικογένεια του όμως πιστεύει ότι δεν τις χρειάζεται και του δείχνουν τρόπους να αφήσει τη φαντασία του ελεύθερη και να δημιουργήσει με αυτό το κομμάτι χαρτιού που κρατάει στα χέρια του.







Πείθεται ο ήρωας μας όμως;Αν και δεν αποδέχεται εύκολα τη γνώμη των άλλων στο τέλος παραδέχεται και ο ίδιος πως το σημαντικό είναι να μην περιορίζεσαι και να βλέπεις τα πράγματα με φαντασία,το παιχνίδι κρύβεται ακόμα και μέσα σε μια λευκή κόλλα χαρτί.

Η συγγραφέας βάζει σε σκέψεις και προβληματίζει τα παιδιά με τη γραφή της.Πόσο εύκολο είναι να ανακαλύψεις νέα πράγματα ακόμα και εκεί που φαινομενικά εσύ δεν βλέπεις τίποτα;Αυτό μαθαίνει ο μικρός Σωτήρης και μαζί του και εμείς που τον γνωρίζουμε καλύτερα μέσα από τις εικόνες που έχει επιμεληθεί ο Νίκος Γιαννόπουλος ,που είναι πραγματικά πολύ φιλικές για κάθε παιδί.

Θα διασκεδάσετε και θα γελάσετε όταν θα συναντήσετε την υπέροχη προγιαγιά του Σωτήρη αλλά και όλη την οικογένεια του.Στα συν του βιβλίου οι δραστηρίοτητες στις τελευταίες σελίδες με παιχνίδια για τους μικρούς αναγνώστες και οδηγίες για την κατασκευή σαΐτας και ψαρόβαρκας.Να μην ξεχάσω να αναφέρω επίσης,πως μαζί με το βιβλίο δίνεται δώρο η αφήγηση της ιστορίας σε QR code.





Το βιβλίο "Απλώς ένα χαρτί" περιλαμβάνεται στη σειρά "διαβάζω ιστορίες".Το συγκεκριμένο απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών και είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει μια διασκεδαστική εμπειρία ανάγνωσης ανάλογη των ικανοτήτων του παιδιού σε αυτήν την ηλικία.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ISBN:978-618-03-1080-1
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΛΗΔΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΙΑΡΟΥ
ΕΙΚΟΝΕΣ: ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:ΜΑΡΩ ΤΑΥΡΗ
ΕΚΔΟΣΗ:
ΗΜ.ΕΚΔΟΣΗΣ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017
ΑΡ.ΣΕΛΙΔΩΝ: 47
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου