''ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ"ΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΕΜΑΤΟ ΕΜΠΝΕΥΣΗ


Αυτό το βιβλίο το αγάπησα, εγώ πρώτα, με το που είδα το εξώφυλλό του.Όταν όμως το διάβασε και η Εύα ,κατάλαβα πόσο ωραίο είναι από τον ενθουσιασμό και την αγωνία της να μου πει την ιστορία.
Ο λόγος για τον «Ντετέκτιβ Καλοκαιρινός» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και τη συγγραφέα Ιουλία Κωστοπούλου. Μια όμορφη καλοκαιρινή ιστορία,από αυτές που κάθε παιδί θα ήθελε να ζήσει.



Ο μικρός ντετεκτιβ,βαριέται τόσο πολύ,του λείπουν οι φίλοι του και τελικά βρίσκει τρόπο να απασχολήσει τον εαυτό του λύνοντας ένα μυστήριο;Που πήγε ο ψαράς του χωριού;Όλοι τον ψάχνουν αλλά μόνο αυτός συλλέγει πραγματικά στοιχεία για να τον βρει.Κάνει τις ερευνές του και στην περιπέτεια αυτή έχει σύμμαχους τους γονείς του οι οποίοι χωρίς να το ξέρουν τον βοηθούν για να φτάσει στο στόχο του.




Ένα κομμάτι ύφασμα,μία φωτογραφία και η μυρωδιά της καραμέλας θα τον οδηγήσουν τελικά στην άκρη του νήματος;Καλοκαίρι,θάλασσα και γεμάτο παιδικότητα είναι αυτό το βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 ετών και πάνω.Στα συν του βιβλίου είναι πως στο τέλος έχει και φύλλα δραστηριότητας με παιχνίδια,σταυρόλεξα και κρυπτόλεξα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;








Θέλω να σταθούμε όμως και στην εικονογράφηση του βιβλίου,που πραγματικά την λάτρεψα.Η υποψήφια στα World Illustration Awards 2017 και με περισσότερα από 30 βιβλία στο ενεργητικό της, εικονογράφος Ρένια Μεταλληνού έχει δώσει και σε αυτό το βιβλίο τον καλύτερο της εαυτό.Και μόνο που ο ήρωας του βιβλίου έχει φακίδες ,εμένα με έχει κερδίσει.




O «Ντετέκτιβ Καλοκαιρινός» ανήκει στη σειρά «διαβάζω ιστορίες» σχεδιασμένη να προσφέρει στα παιδιά μια διασκεδαστική εμπειρία ανάγνωσης.Επιπλέον τα βιβλία είναι χωρισμένα ανά ηλικίες για να ανταποκρίνονται στην αναγνωστική ετοιμότητα του παιδιού και επίσης η αφήγηση της ιστορίας δίνεται και σε QR code δωρεάν.Επιλέξτε το και θα κρατήσει στο παιδί την καλύτερη συντροφιά!

nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου