ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΜΕ ΜΩΡΟ:ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ


Πολλοί από εσάς θα ετοιμάζεστε για χειμερινή εξόρμηση στο βουνό μαζί με τα παιδιά σας.Επειδή φέτος έχω και εγώ ξανά μωρό και ίσως βρεθώ μαζί του σε ορεινό μέρος,θυμήθηκα κάποιες χρήσιμες πληροφορίες που είχα βρει την πρώτη φορά που πήγα σε βουνό με μωρό και τις μοιράζομαι μαζί σας. 

1)ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ

Κάθε φορά που ανεβαίνουμε στο βουνό νιώθω έναν πόνο στα αυτιά και σκέφτηκα πως το ίδιο επίπονο θα είναι και για ένα παιδί πόσο μάλλον για ένα μωρό.Ρώτησα την παιδίατρο μας και μου ανέφερε πως ένα μωρό,τουλάχιστον μέχρι να γίνει 15 μηνών δεν θα πρέπει να ανεβαίνει ψηλότερα από τα 1700μ υψόμετρο.Λόγω της πίεσης είναι εύκολο να πάθει ωτίτιδα και αυτό δεν το θέλουμε καθόλου να συμβεί στις διακοπές μας,σωστά;

Ανεβείτε λοιπόν, με το αυτοκίνητο σας,με αργούς ρυθμούς θα έλεγα, για να μπορεί να προσαρμόζεται το μωρό και κάντε αρκετές στάσεις για να αποφύγετε πιθανά προβλήματα.Καλό θα ήταν να δώσετε και κάτι στο μωρό να μασάει  γιατί η κατάποση επιτρέπει την αποσυμπίεση των αυτιών.

2)ΜΠΡΡΡ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟ ΚΡΥΟ

Αν κρυώνεις εσύ πολύ,σκέψου το μωρό που ίσως να μένει για αρκετή ώρα ακίνητο στο καρότσι του για παράδειγμα.Για αυτό φροντίστε να έχετε εξοπλιστεί με τα κατάλληλα ρούχα και αν τακτά διαστήματα,πάρτε τα αγκαλίτσα και γενικά εστιάστε στο να κινηθούν με κάποιο τρόπο.




Σε περίπτωση που είναι μεγαλύτερο και θέλετε να κάνουν σκι η ακόμα και να κατέβουν με έλκηθρο μη ξεχάσετε να τους φορέσετε και κράνος!

3)ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΕΡΟ

Στο βουνό ο αέρας είναι πιο ξηρός,οπότε θα πρέπει να δίνεις περισσότερο νερό στο μωρό ή και στο παιδί για να μην αφυδατωθεί.Ακόμα και στο δωμάτιο που θα κοιμηθείτε,αν διανυκτερεύσετε, φρόντισε για την ατμόσφαιρα,είπαμε δεν θέλουμε να αρρωστήσουμε.

4)ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ

Θα έχεις δει φαντάζομαι κάτι ωραία εγκαύματα που κάνει ο ήλιος στο βουνό,έτσι;Γι'αυτό βάλε στην τσάντα σου αντηλιακό και μη ξεχνάς να το ανανεώνεις.

5)KIDS FRIEDLY ΒΟΥΝΟ

Εντάξει θέλω λίγο να γελάσω αλλά πριν πας οπουδήποτε φρόντισε να έχεις τσεκάρει τι δυνατότητες προσφέρει ο προορισμός σου σε ένα παιδί.Δηλαδή δεν θέλεις και εκεί να έχεις γκρίνια, για αυτό επέλεξε οργανωμένα χιονοδρομικά που προσφέρουν δραστηριότητες για παιδιά,έχουν εύκολες πίστες,οργανώνουν βόλτες και περιπάτους για μικρούς αναβάτες.Υπ'όψιν αν είσαι αρκετά τολμηρός σε έναν περίπατο μπορείς να έχεις και το μωρό μαζί σου σε έναν μάρσιπο ή ακόμα καλύτερα να το έχεις φορέσει στην πλάτη.

Αν το αποφασίσετε,εύχομαι να περάσετε υπέροχα και κυρίως όσο πιο ξεκούραστα γίνεται!Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από την επαφή με τη φύση και τον καθαρό αέρα!

Σας φιλώ,
Δέσποινα

nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

4 σχόλια:

  1. Θελω κ γω βουνό!!! Και χιόνι!!! Αλλα προλαβαίνουμε; Όλο άρρωστα ειναι αυτά τα ζουζούνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύσκολος ο φετινός χειμώνας,αλλά θα φτιάξουν τα πράματα!!

      Διαγραφή
  2. Μπράβο σου πάντως! Αυτό δε θα το τολμούσα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή