Σκέψεις για την τρίτη εγκυμοσύνη!

Όταν έγινα για πρώτη φορά μαμά έπεσα απότομα από το συννεφάκι μου  και συνειδητοποίησα πόσο δύσκολη είναι η μητρότητα.Καμία σχέση με αυτό που φανταζόμουν,ωστόσο πέρασε λίγος καιρός και βρέθηκα να περιμένω το δεύτερο με αρκετή ανυπομονησία θα έλεγα παρ'ολο που ήξερα τι με περιμένει.Τελικά ο ερχομός ενός παιδιού είναι ευτυχία;
Τώρα μετά από 5 χρόνια που έχουν περάσει από την τελευταία εγκυμοσύνη ,σε λίγες εβδομάδες ετοιμάζομαι να κρατήσω ένα νέο μωρό,το πέμπτο μέλος της οικογένειάς μας.Όταν ανακοίνωσα την εγκυμοσύνη μου πολλοί ήταν εκείνοι που χάρηκαν αλλά αρκετοί ήταν και αυτοί που με ρώτησαν αν είμαι σίγουρη και αν πραγματικά το θέλω.
Ειλικρινά δε σκέφτηκα ούτε μια στιγμή αν θέλω αυτό το μωρό η όχι,αυτό το μωρό το ζήτησα και ήρθε.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει αυτό το επικριτικό ύφος από ορισμένους.Αντί να πανηγυρίσουν την έλευση μιας νέας ζωής απλά σου λένε πόσες είναι οι δυσκολίες,πόσα έξοδα έχει μια γέννα και πόσο δύσκολα μεγαλώνει ένα παιδί.
Σε κάνει δυστυχισμένο ένα βρέφος η ένα νήπιο;Ξέρω πόσο βουνό είναι να ανταποκριθείς στις ανάγκες ενός παιδιού και πόση υπομονή χρειάζεται.Είναι πολλές οι δύσκολες στιγμές,ώρες, μέρες αλλά νομίζω πως το πρόσημο είναι θετικό στο τέλος(αυτό το λέει ένας συνάδελφός μου).
Περιμένω με αγωνία να δω πως θα αντιδράσουν τα δύο μεγαλύτερα και νιώθω πως θα έρθει ισορροπία μέσα στην οικογένεια.Μη με ρωτάτε πως θα γίνει αυτό,απλά σκέφτομαι θετικά και στέλνω καλή αύρα προς αυτήν την κατεύθυνση.Καθόλου δε με φοβίζουν οι υποχρεώσεις και τα ξενύχτια που όλοι μου θυμίζουν πάλι σε κάθε ευκαιρία ότι θα έρθουν,γιατί πολύ απλά ξέρω πως θα περάσουν και μετά δε θα θυμάμαι και τόσα πολλά.
Αυτή η μυρωδιά από το νεογέννητο,τα πρώτα γελάκια η αίσθηση της μωρουδίλας(υπάρχει αυτή η λέξη;),τα φιλιά στα μπουτάκια και τα πατουσάκια περνάνε τόσο γρήγορα.Είναι για πολύ λίγο τα παιδιά μας μωρά,μέσα σε λίγα χρόνια γίνονται παιδάκια που αποζητούν φίλους και φεύγουν από την αγκαλιά μας.Παρακαλάς για ένα φιλί και σού λένε "όχι τώρα μαμά μας βλέπουν",σου κλείνουν την πόρτα στα μούτρα από τα νεύρα και άντε να αντιμετωπίσεις προεφηβεία και εφηβεία.
Λοιπόν, ένα μωρό είναι ευτυχία, μια νέα ανθρώπινη ζωή συνοδεύεται μόνο από αισιόδοξα μηνύματα.Οπότε καλοί μου φίλοι, μη στεναχωριέστε για μένα,που κάνω τρίτο παιδί,It was on purpose!

nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

18 σχόλια:

  1. Με το καλό θα πω εγώ, και πόσο θα ήθελα να βρισκόμουν στη θέση σου, να περιμένω το τρίτο παιδάκι!!! Είτε ένα έχεις είτε περισσότερα παιδιά οι υποχρεώσεις, τα ξενύχτια και τα οτιδήποτε είναι δεδομένα και ίδια. Με το καλό και πάλι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ και εύχομαι σύντομα να βρεθείς στη θέση μου!Όντως οι δυσκολίες είναι ίδιες αλλά αξίζει να προσπαθείς!

      Διαγραφή
  2. χαχαχα...Α ητ γουοζ ον περπος...κατσε να μιλησω λιγο στον λεγαμενο (που τα θυμαται ολα, αλλα δε μαθαινει)!! Παντως ισορροπια θα ερθει, ειναι σιγουρο. Με το καλο να γινουν τα παιδακια σας ομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με το καλο να ερθει το καινουριο μωρακι σας Δεσποινα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω ήμουν από αυτούς που χάρηκαν πολύ πάντως! Με το καλοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με το καλό το νέο μέλος της οικογένειας σας Δεσποινα μου. Τα παιδιά είναι ευλογια και χαρά. Οτιδήποτε άλλο απλά δεν υπάρχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ!! Περιμένουμε με αγωνία να τον υποδεχτουμε!!! Πραγματική ευλογία.

      Διαγραφή
  6. wellcome back και θέλουμε συχνότερες αναρτήσεις!
    όλοι το περιμένουμε το μπομπιρίνι με ανυπομονησία και λαχταρά για ρουφήγματα σε μπούτια και πατουσάκια!!
    love all of u 4 ever
    fairy dK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωωωω με το καλό να έρθει το μωράκι σας! Θα συμφωνήσω μαζί σου, όσες κι αν είναι οι δυσκολίες και η κούραση, ένα νέο πλάσμα, ένα ακόμα παιδάκι μόνο χαρά μπορεί να σου φέρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι,πολλές οι δυσκολίες αλλά και οι χαρές περισσότερες!!

      Διαγραφή
  8. τρίτο παιδάκι????πολύ απλά..θα είσαι τριπλά ευτυχισμένη!!!με το καλό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με το καλό!!!! Ευτυχία, τίποτε άλλο δε θα πω! Τα έχω ακούσει κι εγώ αυτά τα αρνητικά όταν ήμουν έγκυος στο τρίτο παιδάκι μας! Και τώρα που δεν είμαι πια, γυρνάνε τα λόγια τους στο μυαλό μου και λέω ορίστε, είναι μήπως καλύτερα τώρα;;;

    Όπως, όμως, είπε ένας θείος μου όταν έμαθε ότι ήμουν για τρίτη φορά έγκυος: "εδώ άλλες βαριόυνται να κάνουν ένα"! Γιατί, ναι, έχει πολύ τρέξιμο μια τέτοια πραγματικότητα, αλλά και πόσο μεγάλη επένδυση είναι!! Δηλαδή, ούτως ή άλλως θα κουραστείς μέσα στη ζωή, δεν υπάρχει περίπτωση να έρχεται το βράδυ, ό,τι ζωή και να κάνεις, και να πεις "πω πω, πόσο ξεκούραστη είμαι! Δε θέλω να κοιμηθώ!!" Το θέμα είναι η κούραση αυτή να είναι παραγωγική, να πεις ότι ναι άξιζε να κουραστώ σήμερα!

    Και πάλι με το καλό! Σου στέλνω την αγάπη μου και ολόθερμες ευχές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσα μου γράφεις είναι πέρα για πέρα αληθινά!Δεν έχω μετανοιώσει στιγμή και ξέρω πολύ καλά τις δυσκολίες. Όμως η χαρά με τον ερχομό ενός παιδιού δε συγκρίνεται με κάτι,τουλάχιστον για μένα είναι το πιο ξεχωριστό που θα μπορούσε να συμβεί στη ζωή ενός ανθρώπου!καλή συνέχεια και στις δυό μας.Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!!

      Διαγραφή
  10. Αχ τι καλά!! Παιδικές φωνές και παιδικός χαμός στο σπίτι!!! Υπάρχει καλύτερο?? Με ένα πόνο εύχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή