Ψείρες:Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης και θεραπείας!

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς αρχίζει και η σεζόν της ψείρας!Τώρα που σας γράφω και μόνο που το σκέφτομαι έχω αρχίσει και ξύνομαι.Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω πως συμβαίνει αυτό,από που εμφανίζονται αυτά τα παράσιτα που ταλαιπωρούν παιδιά και φέρνουν  πονοκέφαλο στις μαμάδες και όχι μόνο γιατί πολλές φορές κολλάνε και τα ενήλικα μέλη της οικογένειας.
Έχω μια ανάμνηση ως παιδί να είμαι στην αυλή της γιαγιάς μου και κάτω από τον ήλιο να μου ψάχνει όλο το κεφάλι,δε με άφηνε μέχρι να ήταν σίγουρη ότι είχε βγάλει και την τελευταία.
 Στα δικά μας τώρα,τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να τις αποφύγουμε και να μη συναντηθούνε οι δρόμοι μας;
ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ
Τα αιθέρια έλαια τελικά βοηθούν στην πρόληψη;
Αν υποθέσουμε ότι μπορεί να καλύψει την ανθρώπινη μυρωδιά από την οποία έλκονται οι ψείρες,τότε μπορεί να προσφέρει μια άμυνα.
Αγόρασα λοιπόν μπουκάλια με βαποριζατέρ και έφτιαξα ένα πολύ απλό σπρέι:

  • 120 gr νερό 
  • 24 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree 
Με το συγκεκριμένο μείγμα μπορείτε να ψεκάζετε το γιακά  στο μπουφάν των παιδιών αλλά  επιτρέπετε και στο τριχωτό της κεφαλής(όχι σε παιδιά κάτω των 6 ετών).
Μία ακόμα ωραία παραλλαγή είναι να βάλετε:

  • 120 gr νερό
  • 20 σταγόνες Tea tree oil
  • 12 σταγόνες έλαιο λεβάντας 
Πάμε να δούμε όμως τι γίνεται αν τελικά κολλήσουν τα παιδιά μας ψείρες και θέλουμε να τις ξεφορτωθούμε!Υπάρχουν μερικά υλικά που τα έχουμε στο σπίτι μας και έχουν πολύ καλά αποτελέσματα.
Θα ξεκινήσω από την αγαπημένη μας μαγιονέζα!
  • Απλώνετε τη μαγιονέζα στα μαλλιά και τυλιγετε με μια πετσέτα,αυτό για όλο το βράδυ.
  • Το πρωί λούζετε τα μαλλιά και τα χτενίζετε με ειδικό λεπτό χτενάκι. Για καλύτερα αποτελέσματα επανάλαμβάνετε τη διαδικασία για μια εβδομάδα.
Λάδι καρύδας


Και που δε βρίσκει εφαρμογή το λάδι καρύδας.
  • λάδι καρύδας
  • μηλόξυδο
Αρχικά απλώνουμε σε όλα τα μαλλιά το μηλόξυδο και μετά βάζουμε λάδι καρύδας για να μπορέσουν να γλιστρήσουν οι άτιμες ψείρες.Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε πάλι για μια νύχτα και το πρωί τα χτενίζουμε και μετά τα λούζουμε.
Μαζί με το λάδι καρύδας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τη μαγιονέζα.

Σκόρδο

  • 8-10 σκελίδες σκόρδου
  • 2-3 κουταλιές σούπας λάδι καρύδας η και χυμό από λάιμ
Λιώνετε το σκόρδο και το ανακατεύετε με το λάδι ή το λάιμ,περνάτε με αυτό όλα τα μαλλιά και το αφήνετε για 30 λεπτά.Μετά πάλι με το χτενάκι και στη συνέχεια λούσιμο με ζεστό νερό.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο εκτός ότι θα μας βοηθήσει με τις ψείρες θα αφήσει και τα μαλλιά λαμπερά.
Χρειαζόμαστε:

  • μισή κούπα ελαιόλαδο
  • μισή κούπα μαλακτική κρέμα μαλλιών
  • κρεμοσάπουνο
Αναμιγνύετε το ελαιόλαδο με τη μαλακτική και λίγο κρεμοσάπουνο και τα αφήνετε στα μαλλιά για μία ώρα.Έπειτα θα πρέπει να λουστείτε με ζεστό νερό και στη συνέχεια με το χτενάκι να αφαιρέσετε τις ψείρες οι οποίες θα μας έχουν αφήσει χρόνους.

Αλάτι -Ξύδι


  • μισή κούπα αλάτι
  • μισή κούπα ξύδι
Τα παραπάνω υλικά θα τα ανακατέψετε και αφού λιώσει το αλάτι θα τα ρίξετε σ ένα μπουκάλι με βαποριζατερ.Θα ψεκάσετε όλα τα μαλλιά μέχρι να βραχούν όλα  θα καλύψετε με μια πετσέτα και θα περιμένετε με υπομονή για δύο ώρες.Μετά πάλι λούσιμο με σαμπουάν και μαλακτική και στο χτένισμα θα της δείτε να πέφτουν.Αυτή τη μέθοδο για περισσότερα αποτελέσματα την επαναλαμβάνουμε κάθε 3 μέρες.

Χυμός πορτοκάλι

Μα τι ωραία ιδέα είναι αυτή,εκεί που θα στύβεις πορτοκάλια για να κάνεις χυμό θα κρατήσεις και για το κεφάλι γιατί δρα ως παρασιτοκτόνο.

  • χυμός πορτοκάλι
  • νερό
Βρέχετε όλο το κεφάλι με νερό και από πάνω περνάτε με το χυμό,σε 30 λεπτά χτενίζετε τις νεκρές ψείρες και τα αυγά και μετά λούσιμο με ζεστό νερό.Αυτό κάθε μέρα για δύο εβδομάδες,προκειμένου να εξαφανιστούν όλες οι ψείρες που κατασκήνωσαν στο κεφαλάκι του παιδιού μας.

Στοματικό διάλυμα

Με το στοματικό διάλυμα οι ψείρες ασφυκτιούν και τελικά πεθαίνουν.Οπότε θα ψεκάσετε με αυτό και θα τα σκεπάσετε με μια πετσέτα.Θέλει δύο ώρες για να δράσει και να σημειώσουμε ότι θέλει καλό λούσιμο μετά γιατί το διάλυμα αφήνει τα μαλλιά λιπαρά.
 Καλό πάντως θα ήταν τα σεντόνια και οι πετσέτες να πλένονται τακτικά αλλά και τα στρώματα μας θέλουν αερισμό και τίναγμα.
Τα παιδάκια που έχουν μακριά μαλλιά ας τα έχουν πιασμένα για να αποφεύγουν να ακουμπάνε με άλλους.Επιπλέον αν γίνεται να μη φοράνε καπέλα η σκουφάκια από άλλους,ακόμα και κορδέλες που αλλάζουν μπορεί να μεταφέρουν εύκολα τις ψείρες.Για να είμαστε όμως ειλικρινείς χρειάζεται και σχολαστικός έλεγχος στο κεφάλι και δυστυχώς τα αυγά απομακρύνονται τις περισσότερες φορές μόνο αν τα βγάλουμε με το χέρι.
Ελπίζω να απαλλαγείτε γρήγορα από αυτά τα όχι και τόσο χαριτωμένα πλασματάκια.

Σας φιλώ,
είτε έχετε ψείρες είτε όχι!

Πηγές:homeremediesforlife.com

nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

9 σχόλια:

  1. Κόλλησε η δώρα και μετα κολλήσαμε ολοι μας το καλοκαιρι που είχα την μικρή νεογέννητη. Τα δοκίμασα ολα αυτα. Και φαρμακευτικά προϊόντα και φυσικά.
    Τελικα την λύση την βρηκα στο καθαρό οινόπνευμα. Προσοχή όμως να μην εχει το παιδι πληγές απο το ξύσιμο. Όχι μονο εξαφανίστηκαν οι ψείρες αλλα και τα αυγά! Και έφυγαν μονο με ενα απλό βούρτσισμα.
    Επίσης τονίζω την σημασία του προληπτικού.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασα για το οινόπνευμα και δίστασα να το βάλω μήπως καμιά μαμά φοβηθεί,όμως ναι έχει αποτέλεσμα και το προτιμώ από τα υπόλοιπα χημικά σκευάσματα.Πάντως είναι μια έννοια μέχρι να της ξεφορτωθείς!

      Διαγραφή
  2. Είναι ένας μεγάλος μου φόβος, παρόλο που εγώ σαν παιδί είχα κολλήσει μόνο μία φορά! Τρέμω στην ιδέα και φαγουρίζομαι μόνο και μόνο που διάβασα την ανάρτηση! Πολύ χρήσιμες συμβουλές και θα βοηθήσει πολλά πολλά παιδικά κεφαλάκια να καθαρίσουν!!! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και σου εύχομαι να μην κολλήσεις ποτέ ξανά!καλή αρχή στο σχολείο και εύχομαι χωρίς ψείρες!

      Διαγραφή
  3. Όσες φορές είχαμε τέτοια ατυχήματα με τα κεφάλαια των παιδιών το καθαρό οινόπνευμα και το τυλιγμα με πλαστική διαφάνεια για μια ώρα έκανε πολύ καλή δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν μας τύχει φέτος σίγουρα θα δοκιμάσω αυτόν τον τρόπο! Είμαι σίγουρη ότι έχει αποτέλεσμα!

      Διαγραφή
  4. Με τρωει το κεφαλι.μονο.που διαβασω η μικρη τωρα θα ξεκινήσει σχολείο και εχουμε.και μακρυ μαλλι και φοβαμαι εχω παρει προληπτικη λοσιον και ελπιζω να μην κολλήσουμε τπτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο εύχομαι να μη συναντηθούν οι δρόμοι σας! Εμείς πάντα πλενουν τα μαλλιά, πότε ελεύθερα. Μόνο στο σπίτι.

      Διαγραφή
  5. Τις τρέμω και δεν έχω εμπειρία ούτε εγώ ως παιδί ούτε στην κόρη μου. Δεν έχει τύχει να κολλήσει και είναι γεγονός την λούζω με λοσιόν κάθε πρωί και κολόνια μυρτώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή