Ένα απλό σιρόπι για το βήχα που όλοι μπορείτε να φτιάξετε!

Σας ακούω που βήχετε και πονάει ο λαιμός σας,εκτός από τις καραμέλες που σκέφτεστε σαν πρώτη λύση τι άλλο μπορείτε να κάνετε;Νομίζω πως έχω την απάντηση,ας φτιάξουμε, λοιπόν, ένα πολύ απλό σιρόπι,που μπορούμε να το έχουμε έτοιμο από πριν και μόλις νιώσουμε το λαιμό μας να "τραβαέι',να μας ανακουφίσει.
Όλοι γνωρίζουν πόσο ευεργετικό είναι το μέλι και τις διάφορες αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες του.Έρευνα του Εθνικού Κέντρου Βιοτεχνολογίας κατέληξε μάλιστα ότι το μέλι φαγόπυρου λειτουργεί καλύτερα σε επεισόδια με βήχα  απ'ότι η ουσία δεξτρομεθορφάνη(ουφ το'γραψα) που περιέχεται στα αντιβηχικά σιρόπια για το κρυολόγημα.Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την έρευνα.

Το μέλι φαγόπυρου, που μπορεί να το ακούτε για πρώτη φορά,δημιουργείται από μέλισσες που βρίσκονται σε περιοχές όπου ευδοκιμεί το φυτό φαγόπυρο που δίνει ένα σκούρο χρώμα και είναι πιο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό μας


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 3/4 της κούπας μέλι φαγόπυρου η οποιοδήποτε άθερμο μέλι
  • 1/4 της κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2- 4 κουταλιές της σούπας λεμόνι η μηλόξυδο
Επιπλέον μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα τζίντζερ,κρεμμύδι,σκόρδο η πιπέρι καγιέν.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ

Αν δε βάλετε τα επιπλέον υλικά,θα αναμίξετε όλα τα υπόλοιπά μαζί και κάθε φορά που θα το χρησιμοποιείτε θα το αναμιγνύετε ή και μπορείτε να το ζεσταίνετε ελαφρώς. 
Εγώ όταν βάζω σκόρδο η και κρεμμύδι,μέσα σε ένα βάζο βάζω 3-4 σκελίδες σκόρδο,τις οποίες κόβω στη μέση και απο πάνω ρίχνω το μέλι,το αφήνω ένα βράδυ και την επόμενη το πρωί ρίχνω τα υπόλοιπα.Στο ψυγείο διατηρείτε και ένα μήνα.
Για έναν απλό βήχα,λοιπόν,όταν νιώθετε το λαιμό σας να γρατζουνάει το σιροπάκι αυτό είναι μια ωραία επιλογή.Βέβαια πάντα συμβουλευόμαστε το γιατρό μας κυρίως όταν δούμε πως το απλό κρυολόγημα δεν περνάει με ένα τσαγάκι και ένα σιροπάκι.

Όλα αυτά τα λέει και η αγαπημένη μου mommypotamus,δείτε τα!

Σας φιλώ!

nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου