Μια μεγάλη Αγκαλιά

Αγκαλιά,ουσιαστικό γένους θηλυκού, και κάπως έτσι η ερμηνεία μιας λέξης δίνει όλο το νόημα που κρύβεται πίσω από αυτήν.

Ουσιαστικό, πόσο μα πόσο ουσιαστική είναι η ανάγκη μας για μια αγκαλιά; Πόσο σημαντικό είναι να αγκαλιάζουμε τα παιδιά μας, το σύντροφο μας, τους ανθρώπους που αγαπάμε; Μία είναι η απάντηση και αυτό είναι πολύ.

Αυτές οι αγκαλιές που καμιά φορά ξεχνάμε να κάνουμε δίνουν δύναμη στον άλλον, διοχετεύουν όλη την αγάπη που νιώθουμε γι'αυτόν. Μια σφιχτή αγκαλιά από τη μητέρα (θηλυκό) στο παιδί της το κάνει να αισθάνεται ξεχωριστό, ασφάλεια και το ενθαρρύνει. Ξέρει πως ότι και αν συμβεί,πάντα τα δυο χέρια της μητέρας που ζητάει από τη στιγμή της γέννησης του θα είναι εκεί να απαλύνουν τον πόνο και να πολλαπλασιάσουν τη χαρά του.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που αγκαλιάσατε τα παιδιά σας;Αν δυσκολεύεστε να θυμηθείτε τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τα αγκαλιάσετε τώρα. Να τους δώσετε μεγάλη, αληθινή αγκαλιά από εκείνες που μόνο μια μητέρα ξέρει να κάνει, από εκείνες τις αγκαλιές που κρύβεσαι μέσα και η ζεστασιά τους φτάνει μέχρι  την καρδιά και ηρεμεί τη ψυχή σου. Μέσα στην τρελή καθημερινότητα που ζούμε και τις τόσες υποχρεώσεις θεωρούμε δεδομένα κάποια πράγματα, όμως είναι σημαντικό να δείχνουμε την αγάπη μας γιατί το έχουμε ανάγκη και εμείς και πολύ περισσότερο τα παιδιά.

Αγκαλιαστείτε λοιπόν, γιατί οι αγκαλιές που στη αρχή χωράει μέσα τους ο κόσμος όλος κρατάνε τόσο λίγο. Μετά τα παιδιά μεγαλώνουν, οι επαφές λιγοστεύουν αλλά στο τέλος έχεις τις πιο όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά χεράκια που τυλίγονται γύρω από το λαιμό σου και από αυτήν τη μοναδική μυρωδιά που μόνο εσύ μπορείς να καταλάβεις σε ποιόν ανήκει.


Σας φιλώ και στέλνω μια αγκαλιά!

nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

2 σχόλια:

  1. Το έγραψα στην τελευταία μου ανάρτηση και το πιστεύω ακράδαντα:"...Μια σιωπηλή αγκαλιά...μια αγκαλιά "παυσίπονη"... Αυτή η αγκαλιά μπορεί αβίαστα να κάνει στόματα να μιλήσουν...δάκρυα να κατηφορίσουν...ψυχές να μαλακώσουν....καρδιές να ξεκλειδώσουν...να "ζωγραφιστούν" χαμόγελα..."

    Η αγκαλιά είναι ζωή!!!!!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ αυτή η αγκαλιά,βάλσαμο της ψυχής...
      Συμφωνώ μαζί σου, η αγκαλιά όλα τα γιατρεύει.
      Φιλιά!

      Διαγραφή