ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΜΑ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ : ΕΙΣΑΙ ΑΡΚΕΤΗ!



Με έχει πιάσει τελευταία μια αίσθηση ότι δεν κάνω τίποτα σωστά, ότι δεν ανταποκρίνομαι στις ανάγκες των παιδιών, ότι δεν είμαι αρκετά καλή σύζυγος. Όμως όχι, τελικά αφού έκανα μια συζήτηση με τον εαυτό μου είμαι αρκετή για όλους γιατί είμαι ΕΓΩ!
Και θέλω να πω και σε εσένα που με διαβάζεις πως και εσύ είσαι αρκετή και αξίζεις!
Το να είσαι αρκετή δε σημαίνει πως πριν δεν ήσουν και τώρα ξαφνικά έγινες. Η μητρότητα έχει τόσες απαιτήσεις που πολύ συχνά μπαίνεις στη διαδικασία να σκεφτείς αν τα κάνεις όλα καλά και αν είσαι καλή μητέρα.

Επομένως εσύ που θέλεις να κλάψεις γιατί βλέπεις το σπίτι βομβαρδισμένο και δεν το αντέχεις μπορείς να το κάνεις χωρίς ενοχές.'Έτσι είναι όλα σπίτια με μικρά παιδιά,δεν κάνεις κάτι λάθος.

Εσύ που τρως στα κρυφά γλυκά και γαριδάκια για να μη σε δουν τα παιδιά, μη νιώθεις ενοχές,όλες το έχουμε κάνει και ευχαριστηθήκαμε κάθε θερμίδα.

Εσύ που παρήγγειλες από έξω φαγητό γιατί δεν πρόλαβες να μαγειρέψεις μη σκας.Τι θέλουν τα παιδιά,μια χαρούμενη μαμά και φαγητό για να είναι ευτυχισμένα και εσύ κατάφερες και τα δύο.

Εσύ που φώναξες για μια ζαβολιά και τώρα κάθεσαι στον καναπέ μετανιωμένη κλαίγοντας για το πόσο κακή μητέρα είσαι,σήκω και πήγαινε να κάνεις μια αγκαλιά και δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου το λάθος που έκανε να μην το ξανακάνει.

Εσύ που αισθάνεσαι μοναξιά και νομίζεις ότι το παιδί φταίει για αυτό είσαι αρκετή και μόνο που βλέπεις από που έρχεται αυτό, σήκω και ζήτα βοήθεια και θα δεις τη θετική πλευρά.

Εσύ που βλέπεις στον καθρέφτη τον εαυτό σου και δεν σου αρέσει μην το κάνεις πια, για τους ανθρώπους που σε αγαπούν αληθινά είσαι όμορφη. Αν νιώθεις την ανάγκη να αλλάξεις ,να το κάνεις με τόλμη για σένα και όχι για τους άλλους.

Είσαι αρκετή λοιπόν,αλλά δεν είσαι παντοδύναμη, δε σημαίνει ότι δε χρειάζεσαι βοήθεια που ντρέπεσαι να ζητήσεις. Είσαι σημαντική και μόνο που παραδέχεσαι την αδυναμία σου και εντοπίζεις το πρόβλημά σου.

Κανείς δε μπορεί να σου ζητήσει να γίνεις κάτι άλλο πιο μεγάλο από αυτό που πραγματικά είσαι και δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα σε κανέναν ούτε να απολογηθείς για τις πράξεις σου. Όταν τα παιδιά είναι μικρά ζούμε όλοι μια δύσκολη φάση, οι υπέροχες οικογένειες που βλέπεις στην τηλεόραση δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο οι καλές και οι κακές μας στιγμές. Οι μέρες που λες σήμερα ήμασταν ήσυχα και οι μέρες που λες πότε θα έρθει το βράδυ να κοιμηθούμε.

Όλα θα πάνε καλά αρκεί να είσαι δυνατή να δεχτείς την πραγματικότητα και να μην την αφήσεις να σε ξεπεράσει!

Δέσποινα

nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου