ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΚΙ!


Έχω περάσει δύο φορές από την α' δημοτικού( καλά εντάξει τρεις,μια ήταν όταν πήγα εγώ σχολείο) και έχω καταλήξει πλέον στο ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να έχει ένα πρωτάκι .


Βασικά θα πρέπει να έχει μια τσάντα (έλα!), όχι πολύ μεγάλη κατά προτίμηση με ροδάκια. Βέβαια τώρα θα μου πείτε τι γίνεται με τις βρομιές που μαζεύει η τσάντα αφού τη σέρνουμε στο δρόμο. Λοιπόν υπάρχουν βάσεις για τις τσάντες τις βάζεις επάνω και μετά στο σπίτι τη βγάζεις και την αφήνεις στο μπαλκόνι. Αυτό πραγματικά βολεύει πολύ γιατί έτσι μπορείς να βάλεις και τη τσάντα στο πλυντήριο να πλυθεί.

Οπότε αγοράζεις όποια τσάντα αρέσει στον μικρό σου μαθητή και επιπλέον παίρνεις μια βάση.Πραγματικά, για να πω και λίγο τον πόνο μου, δεν ξέρω τι παθαίνουν με αυτές τις τσάντες. Όταν σχολάνε βγαίνουν στην αυλή και τρέχουν σαν μανιασμένα σέρνοντας την την κακόμοιρη  που αν είχε στόμα σίγουρα θα έφευγε από το σπίτι και θα πήγαινε αλλού να συνεχίσει ήρεμη τη ζωή της.

Μετά την τσάντα όμως σειρά έχει η κασετίνα.Ξέρω τώρα θα πάτε και θα αγοράσετε αυτές τις τετράγωνες κασετίνες ίδιο σχέδιο με την τσάντα, μη χαλάσει το προξενιό, που έχουν μέσα μαρκαδόρους μολύβια και ξυλομπογιές. Θα είσαι πραγματικά χαρούμενη που θα τα δεις όλα έτσι στη σειρά! Ωστόσο η  χαρά σου θα κρατήσει πολύ λίγο αφού σύντομα θα βαρεθούνε να τα τακτοποιούν και θα τα πετάνε όλα μέσα στην τσάντα χύμα.

Για να μην ψάχνετε λοιπόν, κάθε φορά που είναι το μολύβι  και κάνετε τάμα να βρείτε  την ξύστρα θα σας πρότεινα να επιλέξετε κασετίνα βαρελάκι.Θα τα βάζουν όλα εκεί μέσα και  αυτά θα γλυτώσουν και εσείς θα αποφύγετε το καθημερινό εγκεφαλικό, όλοι κερδισμένοι!!


Πάμε στα τετράδια, μη ψωνίσετε πριν σας δώσει οδηγίες ο δάσκαλος αφού πάντα ζητάνε συγκεκριμένα χρώματα και συγκεκριμένα τετράδια. Το ίδιο ισχύει και για τα μπλοκ ζωγραφικής, θα σας δώσουν λίστα με ότι θα χρειαστείτε.

Επίσης, δε θέλω να σας τρομάξω αλλά μπορεί να επιστρέφει κάθε μέρα από το σχολείο και να έχει χάσει το μολύβι του. Οπότε στα μαγαζιά θα βρείτε συσκευασίες με 100 μολύβια μέσα, σε πολύ καλή τιμή και έτσι θα λύσετε και αυτό το θέμα. Καλό θα ήταν να μην αγοράσετε ακριβά προϊόντα στα πρωτάκια με περίτεχνα σχέδια και τζιριτζάντζουλες (υπάρχει αυτή η λέξη) που κρέμονται από τα μολύβια  γιατί μετά στεναχωριούνται αν τα χάσουν και εσείς κλαίτε τα ευρώ σας.



Επίσης για τα μαθηματικά θα χρειαστείτε ένα αριθμητάριο αλλά και χρωματιστά ξυλάκια που θα σας διευκολύνουν όταν θα πρέπει να μετράει το παιδί και να κάνει τις ασκήσεις του. Για τη γλώσσα μπορείτε να αγοράσετε και τα γράμματα της αλφαβήτα ώστε να τα βλέπει μπροστά του.



Να μη ξεχάσω να σου πω μανούλα να του έχεις μέσα στη τσάντα αλλαξιά και κάλτσες γιατί συγκεκριμένα τις βροχερές μέρες θυμάται να βγει στην αυλή και εκεί κυκλοφορούν κάτι τρομερές λακκούβες με νερό που συνήθως πάει και πέφτει μέσα!!!(true story)

Γενικά όμως δείξτε αγάπη και κατανόηση,πολλές φορές μπορεί να θέλεις να πηδήξεις από το μπαλκόνι (don't) άλλες πάλι θα φουσκώνεις από περηφάνια όταν θα το ακούς να διαβάζει. Ξεκινάει η σχολική ζωή του, τα ομορφότερα χρόνια που αν είστε και εσείς χαλαρή θα τα θυμάται με νοσταλγία.
Εντάξει μεταξύ μας και εσείς θα τα θυμάστε με όχι και τόση νοσταλγία!!!

Κουράγιο και μη ρίξεις πολύ κλάμα στον αγιασμό,θα ρίξεις και όλη την υπόλοιπη χρονιά!

Δέσποινα

nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

2 σχόλια:

  1. Δεσποινακι, ωραιο άρθρο να 'ουμε. Εκει με τις κασετίνες μπερδεύτηκα λίγο αλλα τελικα το καταλαβα. Καλη συνεχεια, Φιλοποιμην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σίγουρη ότι εσύ συγκεκριμένα θα το καταλάβαινες!!!

      Διαγραφή