Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ


Tώρα που γράφω ήδη έχουν συμβεί τόσες πολλές αλλαγές στη ζωή μας που δεν ξέρω τι να πω πρώτα,Ωστόσο θα σας γράψω για την απόφαση μας να έρθει και ένα τρίτο παιδάκι στην οικογένεια..Πάντα ήξερα πως θέλω να κάνω τρία παιδιά. Δεν ξέρω γιατί ίσως επειδή είμαστε και εμείς τρεις αδερφές και περνούσαμε καλά,άσχετα αν μαλώναμε συνέχεια και σκοτωνόμασταν.Ωστόσο μετά τα δύο πρώτα παιδιά,ο καιρός περνούσε και δεν το αποφασίζαμε παρά τη δική μου θέληση.
Όταν όμως ωρίμασε αυτή η σκέψη και στο κεφάλι του συζύγου ο οποίος ήταν ανένδοτος αρχικά η επιθυμία μας έγινε πραγματικότητα και βρεθήκαμε να περιμένουμε το τρίτο μέλος της οικογένειας.Η χαρά μας (μου) ήταν απερίγραπτα μεγάλη,το ήθελα τόσο πολύ αυτό το μωρό,ένιωθα ότι θα συμπληρώσει τον κύκλο μας και θα τον κλείσει με τον καλύτερο τρόπο.


Και όντως έτσι έγινε,τα μεγάλα το περίμεναν και αυτά,ερχόντουσαν μαζί μας στο γιατρό και το έβλεπαν στον υπέρηχο,έζησαν τις αλλαγές στο σώμα μου και ο μεγάλος  μου γιος μέχρι που με πρόσεχε κιόλας.Ήταν νομίζω από τις ωραιότερες στιγμές μας,αν και σε αυτήν την εγκυμοσύνη οι γιατροί ήταν πιο αγχωμένοι μαζί μου ειδικά όταν έβλεπαν την ηλικία μου.

Δηλαδή, εγώ είχα κλείσει τα 35 όταν έμεινα έγκυος και γέννησα ένα μήνα πριν κλείσω τα 36.Αυτός ο ρατσισμός με την ηλικία της μητέρας και τις τόσες εξετάσεις πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει ειδικά αν όλα πηγαίνουν καλά και το μόνο κόλλημα είναι απλά ένας αριθμός.Σε άλλες χώρες δεν έχουν τόσο θέμα,αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα και θα το αναλύσουμε κάποια άλλη στιγμή.

 (το βλέπεις εδώ το ρουφηχτό φιλί;όλη μέρα τον κάνει έτσι)


Σήμερα δεν θα μπορούσα να σκεφτώ πως θα είμασταν χωρίς το μωρό μας.Είναι η χαρά της ζωής,έχει πάντα αυτό το χαμόγελο στα χείλη και δυο ματάκια καλοσυνάτα, σαν χάντρες που λέει και ο μπαμπάς του.Από νεογέννητο δεν μας απασχόλησε,δεν ξενυχτήσαμε,ήταν ήρεμος και παίζει ρόλο και η εγκυμοσύνη αλλά και ο τοκετός που ήταν πραγματικά υπέροχος.

Δεν λέω ότι δεν έχει δυσκολίες το να μεγαλώνεις τρία παιδιά αλλά με λίγη καλή θέληση όλα γίνονται.Μπορώ να πω πως έχω απόθεμα δυνάμεων και για άλλο ένα,όμως νομίζω πως τελικά εδώ θα σταματήσουμε.

Όλα από την αρχή τα βιώσαμε,ξανά πάνες,ξανά ταίσματα,ξανά κουδουνίστρες.Σήμερα,ένα χρόνο μετά βλέπω πως το να έχεις τρία παιδιά είναι τελικά κάτι πολύ όμορφο.Έχεις να διαχειριστείς μια μικρή ομάδα με τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες.Πρέπει να είσαι εφευρετική,να έχεις πολύ υπομονή(η δική μου τελευταία εξαντλείται με τη μεσαία) και να μάθεις να μοιράζεις το χρόνο σου.


Άλλα περιμένει από εμένα ο μεγάλος μου γιος,άλλα η μεσαία απαιτητική κόρη και φυσικά υπάρχει και το μωρό που όπως είναι λογικό είναι προσκολλημένο πάνω μου.Θέλω όλους να τους ικανοποιήσω,στα αλήθεια προσπαθώ και πιστεύω τα πάω καλά.Σκέφτομαι μετά από χρόνια θα γυρίσει κάποιος από τους τρεις και θα μου πει καμιά βιτριολική ατάκα οπότε θέλω να έχω έτοιμο το backup απαντήσεων μέσα από φωτογραφίες με όλα αυτά που κάναμε μαζί όσο ήταν ακόμα παιδιά.



Η κούραση είναι μεγάλη και δε νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που θα το αρνηθεί,πολλές φορές τα νεύρα τσίτα όμως το πρόσημο στο τέλος είναι θετικό(το έχω ξαναγράψει αυτό αλλά είναι αλήθεια).Εμείς δεθήκαμε περισσότερο και κάθε φορά που τα κοιτάζω αγαπάω περισσότερο τον άντρα μου (εντάξει πολύ μελό).Όσοι το σκέφτεστε και θέλετε ένα τρίτο παιδί δεν μπορώ να σας πω τι θα κάνετε μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι ένα ακόμα μωρό σίγουρα θα φέρει ακόμα περισσότερη χαρά(και κούραση έτσι;μη γελιόμαστε).

P.S και πριν προλάβεις να πεις κάτι για τις φωτογραφίες σου λέω πως είναι από φωτογραφήσεις που κάναμε.Η δεύτερη φώτο είναι του Nick Pappas και όλες οι υπόλοιπες από την ομάδα του Insight Photography.



nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

2 σχόλια:

  1. Πόσες φορές θέλω να σε ρωτήσω πώς γίνεται και δεν κουράζεσαι, όμως τελικά ξέρω! Ξέρω ότι το θετικό πρόσημο που αναφέρεις είναι πολλά plus μαζί κ καμία κούραση δεν τα αναιρεί! Να χαίρεσαι τα πλάσματα σου! Είστε υπέροχη οικογένεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από κούραση άλλο τίποτα όμως πως να αντισταθείς σε μια αγκαλιά.Κάθε μέρα που ξημερώνει λες πάμε πάλι και είσαι χαρούμενος για ακόμα μια μέρα.

      Διαγραφή