«ΤΟ ΣΟΦΑΚΙ ΚΑΙ Ο ΝΤΟ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

  

"Μαμά εμείς πότε θα πάρουμε σκυλάκι";Μη μου πεις ότι είσαι γονιός και δεν έχεις ακούσει αυτήν την ερώτηση ποτέ.Μια ωραία απάντηση δίνει το βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη με τίτλο «Το Σοφάκι και ο Ντο» που ακολουθεί παρακάτω.
Το Σοφάκι ζητά από τη μαμά ένα σκυλάκι.Τι γίνεται όμως όταν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα για την οικογένεια;Η Κατρίνα Τσάνταλη μέσα από τη γραφή της μιλάει για την υιοθεσία και την προσφορά.Δύο έννοιες απόλυτα συνυφασμένες και πολλές φορές ξεχασμένες.

Το βιβλίο γραμμένο με έμμετρους στίχους ταξιδεύει τα παιδιά σε μονοπάτια αγάπης και δοτικότητας,ενώ δείχνει και πόσο σημαντική είναι η προσφορά και η φροντίδα για ένα ζώο παραμελημένο και πληγωμένο.




Ένα παιδί και ένα Νεραϊδόσκυλο,ο Ντο,παρέα περνάνε δυνατά μηνύματα και ευαισθητοποιούν μικρούς και μεγάλους.Δείχνουν πως ακόμα και οι πιο απλές πράξεις αγάπης έχουν πολύ μεγάλη σημασία.

         « Έλα εδώ,γλυκό σκυλάκι,             
                να σου δώσω φαγητό,να              
                σε πιάσει η μανούλα να            
                 σε πάμε στον γιατρό »         

Τέσσερις στίχοι περικλείουν όλο το νόημα της στάσης που θα έπρεπε να έχουν οι άνθρωποι απέναντι στα  ζώα και αυτό μπορούν εύκολα να το κατανοήσουν παιδιά ηλικίας από 4 ετών.Εμείς το αγαπήσαμε αυτό το χαριτωμένο σκυλάκι και πήραμε το βιβλίο στο πάρκο μαζί μας.Όχι μόνο για να το ξαναδιαβάσουμε αλλά και για δούμε τις όμορφες εικόνες που επιμελήθηκε ο Κώστας Θεοχάρης, ένας δημιουργός που του αρέσει να λέει ιστορίες μέσα από τη δουλεία του.



Βασικά στοιχεία του βιβλίου είναι ο στίχος ,ο ρυθμός και το μέτρο που μπορείτε να απολαύσετε μέσα από την αφήγηση της Μαρίας Μπεκατώρου σε μουσική του Δημήτρη Κοντόπουλου.Στα συν είναι και οι οδηγίες που δίνονται στο τέλος από τη Σάντυ Κουτσοσταμάτη και τη Φίλια Αραπάκη που ειδικεύονται στον τομέα της ψυχολογίας,για το πως μπορεί να λειτουργήσει το βιβλίο ως εργαλείο διαπαιδαγώγησης.

Αν και εσείς θέλετε να γνωρίσετε το Σοφάκι και τον φίλο του τον Ντο μπορείτε να τους αναζητήσετε εδώ και τις εκδόσεις Διόπτρα.



ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

ISBN:
978-960-605-187-6
Συγγραφέας:
Επιμελητής:
Ιουλιάννα Πανίδη
Έκδοση:
1η
Ημερομηνία έκδοσης:
08/02/2017
Αριθμός σελίδων:
64
Format:
Hardback
Μέγεθος:
245 x 245
Χώρα προέλευσης:
Ελλάδα

Ελάτε να τα λέμε και στο instagram!

Σας φιλώ.

Δέσποινα



nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου