Τι να περιμενεις απο ενα πρωτακι!


Φέτος για δεύτερη φορά θα έχω και εγώ ένα πρωτάκι.Μετά τον γιο μου σειρά έχει η κόρη μου να περάσει την πόρτα του "μεγάλου "σχολείου όπως λέει.Αφού λοιπόν, έχω ξαναζήσει αυτό το έργο θέλω να σας μεταφέρω την προσωπική μου εμπειρία.
Το πρωτάκι είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση,είναι ένα μικρό παιδάκι που αφήνει την ανεμελιά του νηπιαγωγείου και μπαίνει σε βαθιά νερά.Νομίζω πως έχει το ίδιο άγχος με εσάς που σκέφτεστε πως θα τα πάει και αν θα τα καταφέρει.

Η αυλή φαντάζει τεράστια και εκεί δεν έχει τόσα πολλά παιχνίδια.Αυτό θα σας πει την ημέρα του αγιασμού που θα πάτε παρέα.Θα του φανεί πολύ μεγάλο και θα ψάξει να βρει παιχνίδια.Θα σας κρατάει σφιχτά το χέρι και διστακτικά θα το αφήσει όταν ο δάσκαλος φωνάξει τα παιδιά της πρώτης να μπουν στη σειρά.

Και έρχεται η ώρα να μπούνε στην αίθουσα. Ώπ!Τι έχουμε εδώ;Θρανία που κάθονται μόνο δυο άτομα;"Μα εγώ θέλω να καθίσω με την Ελένη,την Εύα και τη Μαρία μαζί,μαμά πες στον δάσκαλο δεν μου αρέσει η θέση μου". Πάμε τώρα να εξηγήσουμε ότι έτσι γίνεται,καθόμαστε με ένα παιδάκι αλλά είμαστε όλοι μια μεγάλη παρέα.

Η πρώτη εβδομάδα είναι αναγνωριστική και είναι όλα χαρούμενα,αφού ψωνίζουν τα σχολικά έχουν καινούργιες κασετίνες,μολύβια και τετράδια με χρώματα.Από το συννεφάκι πέφτουν όταν έρχεται η πρώτη εργασία για το σπίτι.Όχι κάτι τραγικό,μια απλή αντιγραφή για να μάθουμε ένα γραμματάκι. Και κάπου εκεί ξεκινάνε οι διαπραγματεύσεις."Μαμά θα το κάνω αφού φάω και ξεκουραστώ". Καλά, απαντάει η μαμά. Έρχεται η άγια ώρα να γράψει επιτέλους και ξεκινάει:"Μαμά διψάω,πάω να πιω νερό.Θέλω να κάνω τσίσα,μου έσπασε η μύτη από το μολύβι πάω να τα ξύσω όλα όσα έχω μέσα στην κασετίνα(θέλουν να είναι και ετοιμοπόλεμα).Τώρα πόνεσε λίγο το χέρι μου,αχ μου έπεσε το μολύβι,κάτσε να σβήσω λίγο τη μουτζούρα,τώρα πεινάω πάλι φέρε μου ένα φρούτο".Με αυτήν τη σειρά που σας τα έγραψα ενδεχομένως θα τα περάσετε και εσείς.

Πάμε στο πρωινό ξύπνημα και εδώ έχουμε πρωινό διάλογο γιατί τι;Έτσι απλά θα ξυπνούσαν θα ντυνόντουσαν και θα έφευγαν για το σχολείο;Όοοχιιι φίλες μου αν δεν περάσει ένα τέταρτο με διαπραγματεύσεις δεν σηκώνονται. "Άσε με λίγο ακόμα,σε ένα λεπτό θα σηκωθώ.Κρυώνω και δεν μπορώ ακόμα,λίγο να ζεσταθώ.Μπορείς να με ντύσεις ενώ ξαπλώνω (ναι μάλιστα μου το έχουν ζητήσει και αυτό),ας σηκωθεί πρώτα η Εύα και μετά εγώ".

Αφού τελικά σηκωθεί και ντυθεί σου ζητάει να κρατήσεις εσύ την τσάντα και επιτέλους παίρνετε το δρόμο για το σχολείο.Το μεσημέρι  περιμένεις έξω από την πόρτα να παραλάβεις το μαθητούδι σου και το βλέπεις από μακρυά να τρέχει εννοείται χωρίς μπουφάν.Το ρωτάς που είναι και σου λέει το ξέχασε.Άντε πάλι πίσω στην τάξη να το πάρει.Αυτό υπολογίστε ότι στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα συμβεί πάνω από δέκα φορές.Τα πρωτάκια έχουν μια μαγική ικανότητα στο να ξεχνάνε και να χάνουν πράγματα.Κάπου εδώ να πω ότι σχεδόν σε καθημερινή βάση μπορεί να χάνει και από ένα μολύβι ή τη σβήστρα ή να ξεχνάει τους μαρκαδόρους και την κασετίνα.

Οπλιστείτε με υπομονή και κυρίως με αγάπη,δεν υπάρχει λόγος να εκνευρίζεστε.Κάποτε υπήρξατε και εσείς στη θέση του και επιβιώσατε μια χαρά.Το ίδιο θα συμβεί με το παιδάκι σας.Αφήστε το να απολαύσει το σχολείο,ότι χρειαστεί θα το μάθει με τη βοήθεια των δασκάλων και την υποστήριξή σας.

Φιλική συμβουλή,καθημερινά να αδειάζετε τη τσάντα.Κυκλοφορούν κάτι πονηρά σάντουιτς και τυρόπιτες που τους αρέσει να κρύβονται σε διάφορες θήκες.Γιατί ως γνωστόν ότι περισσεύει δεν το πετάνε σε κάδους τα χαριτωμένα μικρά μας αλλά το πετάνε με αγάπη μέσα στη τσάντα!!!

Εύχομαι σε όλους μας μια υπέροχη σχολική χρονιά,σίγουρα θα έχει εκπλήξεις,κούραση και άγχος.Όμως στο τέλος θα το καμαρώσετε όταν θα το ακούτε να διαβάζει και να γράφει ή να κάνει υπολογισμούς!

Τα φιλιά μου σε όλες τις υπέροχες μαμάδες συναγωνίστριες!

Ελάτε να με βρείτε και στο instagram!





nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

2 σχόλια:

  1. Διάβασα την ανάρτησή σου με χαρά και αγωνία μαζί μιας και εγώ φέτος έχω ένα πρωτάκι... ουφ και πάλι ουφ! Βαθιά ανάσα και πάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα θα πάνε μια χαρά!Είμαι σίγουρη πως του χρόνου τέτοιο καιρό θα ξεαγχώνεις άλλες μητέρες εσύ!

      Διαγραφή