ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ!



Νομίζω δεν υπάρχει συνομήλικος μου που ως παιδί δεν του έφτιαχναν ρυζόγαλο.Αν όχι η μαμά του, η γιαγιά του είμαι σίγουρη ότι τον κυνηγούσε με ένα μπολ που μοσχομύριζε επάνω στο ρυζόγαλο η κανελίτσα. Αυτή η ανάμνηση μου ήρθε σήμερα και έφτιαξα και εγώ αγαπημένο ρυζόγαλο.
Εννοείται πως είναι πανεύκολο,δηλαδή δε χρειάζεται να έχεις κάνει κανά εξάμηνο σε σχολή μαγειρικής για να το φτιάξεις.Μέσα σε μία ωραία κατσαρόλα ρίχνεις 1200 γρ. γάλα,100 γρ. ζάχαρη,100 γρ. ρύζι και φλούδες είτε από πορτοκάλι,είτε από λεμόνι η αν προτιμάς βάζεις βανίλια.Εμένα μου αρέσει με το λεμόνι.

Ανακατεύεις και μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα χαμηλώνεις τη φωτιά αρκετά και περιμένεις με υπομονή ένα μισάωρο περίπου ίσως και περισσότερο να πήξει το μείγμα.Δε μου αρέσουν οι πολύπλοκες συνταγές για κάτι τόσο κλασσικό και προτιμώ να πήζει μόνο του παρά να ρίχνω μέσα κορν φλάουρ και σχετικές σκόνες.

Αυτή η δοσολογία βγάζει 4 μπολάκια από τα οποία μόλις πρόλαβα τα δυο να τα φωτογραφήσω προτού φαγωθούν παγωμένα σαν παγωτό,που λένε και τα παιδιά μου.Ο Στέλιος Παρλιάρος δινεί εδώ τη συνταγή και σχετικές οδηγίες για το βράσιμο.

Καλή σας επιτυχία!!

nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

2 σχόλια:

  1. Μου ανοιξες την ορεξη!!!Παραδοσιακοτατο το ρυζογαλο ακριβως οπως το έφτιαχναν οι γιαγιαδες μας... Μμμμ στειλε και προς τα εδω ενα μπολακι κρυο κρυο απο το ψυγείο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω καλύτερη ιδέα, να έρθετε από εδώ να δοκιμάσουμε όλοι μαζί παρέα από ένα μπολ!

      Διαγραφή