Οι μαμάδες της παραλίας!

Σίγουρα θα έχετε βρεθεί σε παραλία και θα έχετε σχολιάσει κάποια απ'όλες τις μαμάδες που υπάρχουν εκεί,είτε αυτό θα αφορά την αμφίεση τους είτε τη συμπεριφορά τους. Έχω εντοπίσει διάφορους τύπους,πάμε να τους δούμε αναλυτικά:
1)Μαμά κορμάρα!
Σκάει μύτη στην παραλία με υπέροχο μαγιό,καταπληκτικούς κοιλιακούς, μαλλί τέλεια πιασμένο,γυαλιά τελευταίας σεζόν και αποκλειστικά παντόφλες πλατφόρμα(σιγά μην ερχόταν με σαγιονάρα).Φτάνει στη ξαπλώστρα ήδη γυαλίζει από τα λάδια και δίνει οδηγίες στα παιδιά να μην πάνε στα βαθιά και ότι αυτή θα τα βλέπει από εκεί.Εννοείται δεν ασχολείται με κουβαδάκια και τα συναφή,εξάλλου κολλάει η άμμος πάνω στο λάδι. Έτσι κάνουν τα παιδιά μπάνιο μόνα και αυτή χαλαρώνει κάτω από τον ήλιο ενώ κάποιοι άλλοι ανέχονται τις φωνές τους.
2)Μαμά "πολυεργαλείο"
Καταφθάνει στην παραλία με τρεις τσάντες,μια με ρούχα και πετσέτες,μια με παιχνίδια,μια με φαγητά συν ότι κρατάει στο χέρι ομπρελά. Μόλις φτάσει φουσκώνει μπρατσάκια και βεβαιώνεται ότι τα έχει βάλει καλά στα χεράκια,παστώνει όλο το σώμα με αντηλιακό και δίνει σαφής οδηγίες για τη θάλασσα. Υπό το άγρυπνο βλέμμα της τα παιδιά παίζουν μπροστά της και μόλις βγουν τα σκουπίζει για να φάνε,μη τυχόν και χάσουν καμιά θερμίδα.Μέσα στη τσάντα της θα βρεις από κρέμα για τα τσιμπήματα μέχρι και απινιδωτή,γιατί ποτέ δε ξέρεις.
Οι διπλανοί της έχουν ακούσει πολλές φορές τις γνωστές τσιρίδες για να μην πάνε στα βαθιά τα παιδιά,οι οποίες ακούγονται από τη μια άκρη της παραλίας στην άλλη.
3)Μαμά "φυσιολογική"
Έχει μια τσάντα με όσα ακριβώς χρειάζεται για την παραλία,τις περισσότερες φορές είναι ήρεμη.Πριν καθίσει κολυμπάει με τα παιδιά και παίζει  μαζί τους.Δε φοβάται μη τσαλακωθεί η εικόνα της και ναι αυτή η μαμά βρέχει και τα μαλλιά της γιατί πολύ απλά δεν τη νοιάζει τη δεδομένη στιγμή το styling της.Από φαγητά δεν έχει κουβαλήσει το μισό ψυγείο,εξάλλου δε σκοπεύει να μείνουν για πάντα εκεί.Είναι πρόθυμη να παίξει με την άμμο ενώ ταυτόχρονα μπορεί να πίνει τον καφέ της και να συζητάει και με τους άλλους.
4)Μαμά θηλάζουσα
Ένα μωρό κρέμεται από το στήθος και ένα άλλο η και δύο την τραβάνε για να μπει μαζί τους μέσα στη θάλασσα.Τι να κάνει και αυτή,κάθεται στην άκρη θηλάζει ώρες ατελείωτες και πετάει πετρούλες μέσα στη θάλασσα για να παίξει και με τα μεγάλα.Αυτή εκτός των άλλων μπορεί να έχει κουβαλήσει και καρότσι μαζί της συν όλα τα υπόλοιπα και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει όχημα στην άμμο!
5)Μαμά παντελώς "αδιάφορη"
Έχει έρθει στην παραλία και με τις φίλες της γιατί δε σκοπεύει να παίξει με τα παιδιά. Έχει μαζί της μια τσάντα,ότι θέλουν τα παιδιά το παραγγέλνει από το beach bar ,αυτή πίνει τον καφέ της και τις μπύρες της με τις υπόλοιπες ενώ στα καλέσματα των παιδιών τα παρακινεί να βρουν με κάτι να παίξουν και τους επισημαίνει επιδεικτικά ότι την έχουν ζαλίσει,έτσι για να καταλάβουν όλοι ότι έχει και τον έλεγχο!
Αναγνωρίζω σε όλες ότι τουλάχιστον πήγαν τα παιδιά στη θάλασσα οπού τα οφέλη είναι πολλά.Τώρα θα μου πείτε ότι υπάρχει και πατέρας να αναλάβει δράση.Ας μοιράσουμε λοιπόν το χρόνο μας έτσι ώστε και οι δύο να μπορέσουμε να ξεκουραστούμε και να χαρούμε τη θάλασσα.
Πρέπει όμως να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στη γιατί ένας πνιγμός μπορεί να συμβεί ακόμα και στα πολύ ρηχά νερά.
Τα παιδιά επιβάλλεται να επιτηρούνται από ενήλικα όση ώρα βρίσκονται στο νερό και σε καμιά περίπτωση δε βάζουμε τα μεγαλύτερα να παρακολουθούν τα μικρότερα.
Αξίζει να διαβάσετε τις οδηγίες εδώ!
Εύχομαι σε όλους ένα ασφαλές καλοκαίρι!

nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

9 σχόλια:

  1. Χαχαχα, πολυ γέλασα με κάποιες περιγραφές! Καλο και ασφαλές καλοκαίρι και σε εσάς! Φιλιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μου αν έχεις συναντήσει κάποιον άλλο τύπο!Καλό καλοκαίρι!!

      Διαγραφή
  2. Περσινές διαπιστώσεις μου στο link που σου βάζω εδώ http://www.kathemeragoneis.com/2015/08/the-beach-parent.html
    Τελικά είναι μεγάλο θέμα ο γονιός της παραλίας! Με έκανες και γέλασα!!! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία ανάρτηση! Σύμφωνω απόλυτα μαζί σου! ακριβώς έτσι είναι! Καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ εγώ δεν μπορώ να διακρίνω τους τύπους που λες! Συνήθως βλέπω μια μαμά να φτάνει στην παραλία κουλ, ξαφνικά από τον ορυμαγδό πραγμάτων που ξεφορτώνει καταλαβαίνω ότι δεν έιναι κουλ, όταν αρχίζει να τρέχει πέρα δώθε καταλαβαίνω ότι πρόκειται για πολυεργαλείο και όταν τελικά της έχουν σπάσει τα νεύρα, κάθεται και αδιαφορεί! καλά κατάλαβες, εμένα περιέγραψα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάχη μου εμείς πρέπει να πάμε μαζί στη θάλασσα!!Πότε θα έρθεις στη θεσσαλονίκη να κανονίσουμε μια συνάντηση blogers by the sea!!

      Διαγραφή
    2. Χαχα! δεν το είχα σκεφτεί έτσι! έχεις δίκιο! :)

      Διαγραφή