Ξεσκονίζοντας καράβια!

Σήμερα αποφάσισα να κάνω δουλείες στο σπίτι έτσι ώστε το Σαββατοκύριακο να έχω όλο το χρόνο για τα παιδιά.Ξεκινάω με τα σκεπάσματα,τα βγάζω έξω να λιαστούν,αλλάζω σεντόνια και έρχεται η ώρα για το ξεσκόνισμα.
Ειλικρινά πότε δεν κατάλαβα πως γίνεται να καθαρίζεις και μέχρι να πας στο επόμενο δωμάτιο να γεμίζει πάλι σκόνη αυτό που ξεσκόνισες πριν από λίγο,σίγουρα υπάρχει κάποια συνωμοσία πίσω από όλο αυτό.Φυσικά κάπου εδώ να δώσω συγχαρητήρια στον εαυτό μου που έκανα την τρομερή επιλογή και αγόρασα σκούρα έπιπλα.Την επόμενη φορά που θα αγοράσω κάτι θα  το ζητήσω στο χρώμα της "σκόνης" να μη φαίνεται όταν θα κάθεται επάνω.Αφού έχω τελειώσει με το σαλόνι έρχεται η ώρα να πάω στο παιδικό δωμάτιο.Με πιάνει τρόμος και πανικός.Δεν μπορώ άλλο να ξεσκονίζω,καράβια,καραβάκια,σπιτάκια,σιδερώστρες,πλυντήρια,κάστρα και δεινόσαυρους.Βαρέθηκα κάθε φορά τα playmobil να τα μαζεύω από εδώ και από'κει. Κάτω από τα κρεβάτια βρίσκω πάντα σπαθάκια,πανοπλίες,κράνη,περικεφαλαίες,αστυνομικούς αλλά και φορέματα απο πριγκίπισσες,μικρά τσαντάκια,καθρεφτάκια και κάθε λογής ζωάκια. Βέβαια προσπαθούμε να μαζεύουμε τα χοντρά παιχνίδια αλλά με  όλα αυτά τα ψιλολόγια φτάνω στον παραλογισμό,ειλικρινά.Το πιο απλό θα ήταν να μην τα πείραζα καθόλου,όμως όταν μπαίνω μέσα στο δωμάτιο και τα βλέπω,σκέφτομαι ότι είναι κρίμα να αναπνέουν τα παιδιά τη σκόνη και κάθε φορά τα καθαρίζω.

Αφού λοιπόν ξεσκονίσω και συμμαζέψω όλο το βασίλειο έρχεται η ώρα των ερωτήσεων:"πού είναι το κόκκινο κράνος και τα βέλη από τον πράσινο ιππότη.Που είναι τα ψαράκια από τη λιμνούλα";Τώρα σε αυτές τις ερωτήσεις εγώ πρέπει να απαντήσω και να μαντέψω ταυτόχρονα.
Λοιπόν για να τελειώνει αυτό το φιάσκο με το ξεσκόνισμα περιμένω να μου πείτε τι κάνετε εσείς και δεν έχετε αρχίσει τα φάρμακα με όλα αυτά τα παιχνίδια που έτσι και πατήσεις κανένα καταλάθος κρατιέσαι με νύχια και με δόντια για να μην ουρλιάξεις από τον πόνο,ειδικά αν πρόκειται για lego! 

nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

8 σχόλια:

  1. χαχα δέσποινα καλή μου νοικοκυρά!!! αυτό το σαλόνι στο χρώμα της σκόνης να μου πεις οταν το βρεις..ασε τώρα έρχεται και καλοκαίρι όλα ορθάνοιχτα..εκει να μας δω! υπομονή για κάποιο λόγο θα υπάρχει και αυτή η σκόνη...εμείς πρόσφατα είχαμε και τη γύρη και όλα ήταν κίτρινα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά αυτό με τη γύρη ήταν τραγικό!!!Αλήθεια θέλω έκανα χαζομάρα που αγόρασα σκούρα έπιπλα την επόμενη φορά θα ψάξω ανοιχτόχρωμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η απάντηση είναι απλή... παιδάκι μου τα Ρουφηξε η κακιά σκούπα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ Δέσποινα χτυπάς ευαίσθητο σημείο! Κι εγώ δεν μπορώ τη σκόνη αλλά περισσότερο δεν μπορώ την ακαταστασία! Αυτό που προσπαθώ είναι κάθε παιχνίδι που αποτελείται απο διάφορα μικρά κομμάτια (πχ lego, playmobil) να έχει το δικό του κουτί για να μπαίνει μετά το παιχνίδι έτσι κάθε φορά που θα ψάχνουν το βέλος, τον ιππότη, κτλ θα το βρίσκουν στο κουτί, τους εξηγώ ότι είναι δική τους ευθύνη να ξέρουν που βρίσκεται κάθε παιχνίδι κι όχι δική μου. Επίσης τους τονίζω ότι για να ξεκινήσουμε το επομενο παιχνίδι πρέπει πρώτα να μαζέψουμε το προηγούμενο. Φυσικά όλα αυτά δεν τα κάνουν παντα, δηλαδή συνηθως εγώ τα λέω εγώ τα ακούω, όμως μένει στο μυαλό τους, καποιες φορες τις βοηθάω κι εγώ στο συμμάζεμα για να συνηθίζουν, κάνουμε διαγωνισμό συμμαζεματος με έπαθλο μια ζωγραφιά στο χέρι η ένα αυτοκόλλητο, κ.α. Αυτά τα λίγα, χιχι. Αναμένω να διαβάσω κι εγώ κι άλλες ιδέες που θα σου προτείνουν! Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α εσύ έχεις ολοκληρωμένη πρόταση! Αυτό με τα κουτιά το έχω προσπαθήσει αλλά δεν έχω και πολύ χώρο οπότε τα playmobil έστω τα έχω όλα μαζί σε ένα μεγάλο αλλά είναι μπερδεμενα και καταλαβαίνεις τι γίνεται.

      Διαγραφή
  5. Μετανιώνω την ώρα και την στιγμή που διάλεξα σκούρα έπιπλα. Αλλά πλέον δεν μπορώ με την τάξη και την καθαριότητα. Κόντευα να μας τρελάνω οικογενειακώς. Και τώρα Δέσποινά μου κάνω πολλές φορές τα στραβά μάτια. Ειδικά στα παιχνίδια τους. Μπορεί να είμαι και λάθος, αλλά η ψυχική ηρεμία όλων μας προέχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε φαντάζεσαι πόσο συμφωνώ μαζί σου!Αυτό το "κόντευα να μας τρελάνω οικογενειακώς" με αντιπροσωπεύει απόλυτα!

      Διαγραφή