Κυριακή ημέρα για πάρκο!

                                  
Είναι κάποιες μέρες που ξυπνάς το πρωί και δε θέλεις να κάνεις τίποτα παρά μόνο να βγεις από το σπίτι, να δεις τον ήλιο και να νιώσεις ελεύθερος.
Η Κυριακή ήταν μία από αυτές τις μέρες,με τον ήλιο έξω να σε καλεί να τον απολαύσεις,ημέρα ανάπαυσης άρα και ώρα για άλλες ασχολίες.Μετά από οικογενειακό συμβούλιο που ο καθένας είπε τα δικά του αποφασίστηκε εξόρμηση στο Περιβαλλοντικό πάρκο Θέρμης.
Ήταν μια έκπληξη αυτό το μέρος,πηγαίναμε πρώτη φόρα και μας ξάφνιασε ευχάριστα.Κάποιος που ξέρει που είναι το Φράγμα Θέρμης μπορεί εύκολα να βρει και το πάρκο αν και η σήμανση σε κάποιο σημείο του δρόμου είναι ελλιπής. Ωστόσο εδώ μπορείτε να βρείτε ένα χάρτη να σας καθοδηγήσει.
Φτάνοντας αφήνεις το αυτοκίνητο έξω από την είσοδο του πάρκου,όπου ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος και μετά με τα πόδια ανεβαίνεις για να φτάσεις στο κυρίως μέρος,εδώ είναι που ανάβουμε πυροτεχνήματα γιατί τα αυτοκίνητα απαγορεύονται εντός του πάρκου!
Στο τέλος του δρόμου συναντάς πρώτα την παιδική χαρά που είναι χωρισμένη σε δύο μέρη για μικρά παιδάκια αλλά και για μεγαλύτερα.Έχει τσουλήθρες,κούνιες,τραμπάλες και διάφορα άλλα παιχνίδια ισορροπίας.
Για τους λάτρεις των σπορ το πάρκο διαθέτει γήπεδα μπάσκετ,ποδοσφαίρου και τένις σε διάφορα σημεία της έκτασης όπου οι περισσότεροι είχαν πάρει μαζί τους και στρωματάκια και καθόντουσαν κάτω και είχαν και φαγητό,γιατί νηστικό αρκούδι ούτε χορεύει ούτε βάζει γκολ!
                          
Μετά την παιδική χαρά περπατήσαμε στο εσωτερικό του πάρκου όπου υπάρχουν και κιόσκι και βρύσες με δροσερό νεράκι.Στο ύψωμα που βρίσκεται το πάρκο έχει και υπέροχη θέα,εκεί είδα τις γιαγιάδες να κάθονται με καφεδάκια και φυσικά με τσάντες γεμάτες φαγητά.
Ακόμα και τα πιο ζουζουνιάρικα παιδιά σταματάνε έστω και για λίγο να κοιτάξουν από ψηλά και να βγάλουν τις απαραίτητες φωτογραφίες βεβαίως!
                            
Έβαλα και εγώ τα δυνατά μου να παίξω ποδόσφαιρο αλλά δεν μπόρεσα να πάρω και πολύ τη μπάλα,οπότε μετά επιστρατεύτηκαν άλλοι μέθοδοι όπως θα δείτε και εδώ.
Τους κρατάς από τα χέρια και με κάνα δυο λαβές ακινητοποίησης ίσως καταφέρεις να δεις τη μπάλα.
Λίγο απ'όλα είχε η βόλτα μας στο Περιβαλλοντικό πάρκο,όσοι δεν έχετε πάει και είστε κοντά αξίζει να το επισκεφθείτε.Θα σας χαλαρώσει και είναι το ιδανικό μέρος για παιδιά.Μέχρι την επόμενη εξόρμηση κρατάω αυτό το πράσινο που είναι το χρώμα της αναγέννησης και της ελπίδας για ζωή!

Σας φιλώ!












nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

18 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία φαίνεται να τα περάσατε!!! Όντως οι Κυριακές δεν είναι για να καθεσαι σπίτι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περάσαμε πολύ ωραία και σκεφτόμαστε να κάνουμε εκεί τα γενέθλια μας!

      Διαγραφή
  2. Πραγματικά όμορφο!!! ειδικά αυτή τη εποχή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι ήταν όλα καταπράσινα και όμορφα,πολύς χώρος για παιχνίδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ τι ωραίες εικόνες... Ευχαριστούμε για την ιδέα dear!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι όμορφη Κυριακή! Εύχομαι να περνάτε παντα τόσο ωραία! Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πάρα πολύ!Μας αρέσουν πολύ αυτές οι δραστηριότητες!Σε ποιόν δεν αρέσουν άλλωστε!

      Διαγραφή
  6. Δέσποινα πρώτον δεν ήξερα ότι είσαι από Θεσσαλονίκη, μεγάλη μου παράλειψη... Δεύτερον είδες την Κυριακή μία τρελή να τρέχει πίσω από 5χρονα τρίδυμα (είχα μαζί και τον ανιψιό μου); Εγώ ήμουν!!! Μα να ήμαστε τόσο κοντά και τόσο μακρυά; Έκανες μία όμορφη ξενάγηση του χώρου!!! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είδα κάτι γιατί εκεί είμασταν πολλές "τρελές"μαζεμένες!Μα πότε θα κανονίσουμε μια συνάντηση να γνωριστούμε από κοντά όλες μαζί.Να το δούμε μετά το Πάσχα,θα έχει ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είχα ακούσει γι αυτό το πάρκο αλλά δεν το είχα ζεστό στο μυαλό μου! Τώρα που είδα και τις φωτογραφίες σου θα πάμε σίγουρα νομίζω, μιας και είμαστε και κοντά!Επίσης θα ήθελα να μου πεις περισσότερα για τα γενέθλια που σκέφτεστε να κάνετε εκεί. Γίνεται; Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα,Στο πάρκο έχει κιόσκι και συγκεκριμένα την Κυριακή στο ένα είχαν βάλει μπαλόνια, και απ'ότι είδα είχαν φέρει φαγητό αναψυκτικά και τούρτα και έκαναν γενέθλια. Εγώ λέω να τα κάνω καθημερινή που θα έχει πιο ησυχία,οπότε θα σας πω και άλλες λεπτομέρειες.

      Διαγραφή
  9. Τι ομορφα που περασατε στο παρκο.!! να το κανετε συχνα..τα παιδια το εχουν αναγκη οπως και εείς νομιζω απο τις φωτογραφίες. και τοσο ομορφο μερος !! να περνατε παντα καλά..καλό σου βραδυ...καλώς σε βρήκα.. φιλακιααααα ..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν πολύ ωραία και δεν το περιμέναμε.Τα παιδιά διασκέδασαν και έπαιξαν πολύ,μαζέψαμε ήλιο και περιμένουμε την επόμενη φόρα!

      Διαγραφή
  10. να πάμε και μαζί! θα βγάλουμε ωραίες φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποτε θέλετε!!Θα σας αρέσει πάρα πολύ!Είναι ιδανικό για παιδιά!

      Διαγραφή
  11. Με γύρισες 3 χρόνια πίσω κοριτσάκι!!Το πάρκο αυτό επισκεφτόμασταν κάθε Σαββατοκύριακο με τους φίλους μας..Τότε είχα μόνο τον Ντίνο και συνηθίζαμε να κάνουμε πικ νικ ή να παρακολουθούμε τους φίλους μας που έπαιζαν τένις στα μπασκετάκια!..Μας άρεσε πολύ να πίνουμε καφεδάκι στις σκιές κάτω από τα κιόσκα αλλά και να ακολουθούμε τους φίλους μας πιο ψηλά στο δάσος που έκανα σκοποβολή!Την λατρεύω την Θέρμη και ευελπιστώ αν αλλάξουν τα πράγματα στη δουλειά μας να επιστρέψουμε πίσω στα μέρη μας!Περάσαμε όμορφα 4 χρόνια μένοντας εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς μένουμε Καλαμαριά εδώ και πάρα πολλά χρόνια αλλά τώρα το ανακαλύψαμε αυτό το πάρκο.Μας άρεσε πολύ και έχουμε ξαναπάει από τότε άλλες δύο φορές και περάσαμε εξίσου καλά!Γενικά όμως ναι η Θέρμη είναι πολύ όμορφη!

      Διαγραφή