ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΘΩΜΑΙΔΗ!


Την τελευταία φορά που πήγαμε στην πόλη μου,την Έδεσσα, μας δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθούμε το οινοποιείο της οικογένειας Θωμαΐδη που βρίσκεται στην περιοχή της Αριδαίας και πιο συγκεκριμένα στην κοινότητα Πιπεριάς.Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού που είναι αύριο Κυριακή 12 Νοεμβρίου θα ήθελα να σας παρουσιάσω τη βόλτα μας στο οινοποιείο.
                                                   3 ΓΕΝΙΕΣ


                                        ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΘΩΜΑΙΔΗ

Μόλις φτάσαμε μας υποδέχτηκε ο Αναστάσιος Θωμαίδης και στη συνέχεια γνωρίσαμε τον Σάββα που ανέλαβε και την ξενάγηση μας.Με πολύ απλό τρόπο μας μίλησε για τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού και είδαμε από κοντά το χώρο οινοποίησης και τις δεξαμενές όπου μέσα ζυμώνεται το κρασί και παίρνει τα αρώματα του.Τα παιδιά κοίταζαν τριγύρω και ο Σάββας ήταν πρόθυμος να απαντήσει σε κάθε μας ερώτηση.



Στη συνέχεια είδαμε τα βαρέλια  που αποθηκεύεται το κρασί ,"ξεκουράζεται" και παίρνει το χρόνο του μέχρι να φτάσει στο ποτήρι μας.Είναι πραγματικά μια ενδιαφέρουσα εμπειρία και ειδικά αν είσαι λάτρης του κρασιού σίγουρα θα ικανοποιηθείς από αυτά που θα δεις και θα ακούσεις.




Η οικογένεια Θωμαΐδη,και συγκεκριμένα ο παππούς Σωτήρης, ξεκίνησε αρχικά με το τσίπουρο για αυτό και στο χώρο τους βρίσκονται και καζάνια βρασμού όπου κάθε χρόνο τέτοια εποχή στήνεται αυτή η όμορφη "ιεροτελεστία" απόσταξης του τσίπουρου που ακολουθείται από μια μικρή γιορτή.









Στους χάλκινους άμβυκες, γίνεται η απόσταξη του τσίπουρου και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να τα δουν από κοντά αλλά και να δοκιμάσουν από τα διάφορα είδη που παράγονται,όπως τσίπουρο με γλυκάνισο και χωρίς αλλά και για τους πιο εξοικειωμένους υπάρχει και το παλαιωμένο τσίπουρο.



Αν βρεθείτε στην περιοχή αξίζει να το επισκεφθείτε και να γευτείτε το κρασί της οικογενείας που παράγεται αποκλειστικά από τους ιδιόκτητους αμπελώνες με πολύ αγάπη και σεβασμό στη φύση αφού δεν εφαρμόζονται και χημικά μέσα όπως θα διαβάσετε και στη σελίδα τους εδώ.Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι Αμάσσι, Chardonnay, Gewutztraminer, Ξινόμαυρο, Merlot, Cabernet Sauvignon και Syrah.





Την επίσκεψη στο οινοποιείο μπορείτε να τη συνδυάσετε με βόλτα στους καταρράκτες της Έδεσσας αλλά και με μια βουτιά στα ιαματικά λουτρά Πόζαρ. Κάθε εποχή είναι ξεχωριστή και σίγουρα η φύση και τα χρώματα της περιοχής θα σας αποζημιώσουν.

Η τρίτη γενιά του οινοποιείου Θωμαΐδη,ο Σάββας και ο αδερφός του Σωτήρης, με τη φρεσκάδα των απόψεών τους και τη γνώση των σπουδών τους δημιουργούν μοναδικά κρασιά(κόκκινα,λευκά,ροζέ) και σας προσκαλούν σε ένα ταξίδι αρωμάτων και γεύσης.


Σας φιλώ!!
Δέσποινα






nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

2 σχόλια: