Ο ΤΡΕΧΑΛΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΤΙΠΟΤΑ!ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ!



Είχα καιρό να διαβάσω ένα δυνατό παιδικό βιβλίο με βαθύ νόημα και τόση αγάπη στη γραφή.Ο Τρεχαλητής είναι ένα αγοράκι που ζει τη ζωή του πάνω σε δυο ρόδες.Στα όνειρα του τρέχει σε λιβάδια, ανεβαίνει στη ρόδα του λούνα παρκ όμως στο σχολείο κοιτάει από το παράθυρο και περιμένει....Τι περιμένει όμως;


ΤΙΠΟΤΑ...Ναι καλά διαβάσατε,δεν το ήξερε ότι αυτό που περίμενε είναι ένα Τίποτα που θα συναντήσει τελικά και θα του αλλάξει τη ζωή. Όμως η Τίποτα είναι ένα μαγικό πλάσμα, ένα μικρό κορίτσι άδειο από λέξεις με μια καρδιά γεμάτη ,έτοιμη να πλημμυρίσει από συναισθήματα.



Ο Τρεχαλητής και η Τίποτα είναι αυτά τα παιδιά του σχολείου που είναι μόνα,είναι απόμακρα.Είναι εκείνα τα παιδιά που κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτά, που κανένα χέρι δεν απλώνει να τα πιάσει και να τα τραβήξει στη ζωή. Ο ένας έχει εντοπίσει τον άλλον, υπάρχει αμοιβαία συμπάθεια όμως οι λέξεις μαγκωμένες. Ποίος να κάνει την αρχή; Ο φόβος της απόρριψης και της κοροϊδίας είναι που τους σταματούν, βάζουν φρένο στην επαφή δύο ψυχών έτοιμων να εκραγούν.



Η συγγραφές όμως, Κατερίνα Παπαγαρυφάλλου βρίσκει τη λύση. Ο δάσκαλος δίνει την ευκαιρία μέσα στην τάξη ο καθένας να επιλέξει με ποιον θα καθίσει. Να τη η ευκαιρία, οι δύο κόσμοι συναντήθηκαν επιτέλους και όλα τα όνειρα πλέον μπορούν να γίνουν αληθινά.

Μας άρεσε που η διαφορετικότητα τους, τους έφερε κοντά και κατάλαβαν πως μέσα από την ανθρώπινη επαφή όλα μπορούν να γίνουν πιο όμορφα. Μια γιορτή είναι η ζωή και αυτά τα δυο παιδιά, παρ'όλο τα προβλήματα τους αυτό το κατάλαβαν και δεν άφησαν καμία αναπηρία να μπει εμπόδιο αναμεσά τους.


Το βιβλίο είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να μιλήσετε στα παιδιά για τις ιδιαιτερότητες , για το δικαίωμα του καθένα να διεκδικεί και να μην υπομένει την απομόνωση και την απαξίωση που απορρέει από κάποια σωματική ή νοητική αναπηρία αλλά και την αξία της φιλίας. Αναζητήστε το και θα σας αποζημιώσει!

" Όταν ο Τρεχαλητής και η Τίποτα κοιτάζονται,θα καταλάβουν.."

Βρείτε το βιβλίο εδώ :  Μεταίχμιο
Συγγραφέας : Κατερίνα Παπαγαρυφάλλου
Εικόνες : Θέντα Μιμηλάκη
Για παιδιά από 6+ ετών
ISBN : 978-618-03-1556-1





nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου