Κεικ πορτοκαλιου:Το αρωματικο!

Αυτό το κέικ πορτοκαλιού είχα να το φτιάξω πολύ καιρό και το θυμήθηκα σήμερα που αγόρασα ακέρωτα βιολογικά πορτοκάλια για να φτιάξω μια άλλη συνταγή,αλλά τελικά δεν μπόρεσα να αντισταθώ και σε αυτήν.
Το ανακάλυψα όταν γεννήθηκε η κόρη μου και διαπιστώσαμε ότι έχει αλλεργίες στα γαλακτοκομικά,μετά από πολλούς μήνες που ανεχόταν και η ίδια το αυγό ξεκίνησα να το ετοιμάζω για μένα και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.
Η αποχή μου από τα γαλακτοκομικά, καθότι θηλάζουσα ,κράτησε 26 μήνες οπότε έψαχνα συνεχώς για συνταγές χωρίς γάλα και μια ομάδα στο αγαπημένο facebook έδωσε τις λύσεις για πολλά γεύματα μου.Πάμε όμως στη συνταγή.

Υλικά:
  • 1 κούπα λάδι ή λάδι καρύδας (αν βάλετε λάδι προτιμήστε ηλιέλαιο γιατί το ελαιόλαδο είναι αρκετά βαρύ)
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι (ακέρωτο κατά προτίμηση γιατί θα μπεί ολόκληρο με τη φλούδα)
  • 2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
  • 3 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ.σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:

Χτυπάμε το λάδι μαζί με τη ζάχαρη(εγώ το κάνω με αυγοδάρτη γιατί βαριέμαι να πλένω το μίξερ),μέχρι να ασπρίσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.Αφού έχουμε πλένει καλά το πορτοκάλι,το κόβουμε στα τέσσερα,βγάζουμε τα κουκούτσια και το χτυπάμε στο μπλέντερ να λιώσει μαζί με τη φλούδα.Σε αυτήν τη μορφή το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τη βανίλια.Έπειτά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπεικίν και είναι έτοιμο για ψήσιμο.Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε το κέικ για 45 λεπτά περίπου,στο δικό μου φούρνο θέλει παραπάνω για αυτό θα το ελέγξετε και εσείς πριν το βγάλετε με μια ογδοντολυφίδα.

Αυτό ήταν,τόσο εύκολο και νόστιμο και κυρίως αρωματικό.Είναι ωραίο για κολατσιό στο σχολείο αλλά και για να συνοδεύσει τον καφέ σας ή και το πρωινό σας.

Η συνταγή είναι από το site dairy-free.eu,επισκεφθείτε το ,έχει υπέροχες δημιουργίες,ψαγμένες για όλα τα γούστα.


nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

1 σχόλιο:

  1. Μιαμ μιαμ μιαμ... μου ετρεξαν τα σαλια, θα αγοράσω τα υλικά σύντομα μάλιστα για να το φτιάξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή