Τι κάνουμε όταν βρεθούμε μόνοι,χωρίς παιδιά!

Έρχεται καλοκαίρι και μέσα σου ξέρεις ότι θα ζήσεις και κάποιες μέρες μόνη σου χωρίς παιδιά(home alone)!!!Φτάνει η στιγμή που σου ζητάνε να πάνε στη γιαγιά και εσύ τα πας,μπαίνεις στο αυτοκίνητο να φύγεις από τη μια στεναχωριέσαι από την άλλη δεν μπορείς να σκεφτείς τι θέλεις να πρωτοκάνεις,και ξεκινάς:

  • ΞΕΧΝΑΩ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

Δεν υπάρχει περίπτωση να μαγειρέψω,όταν λείπουν τα παιδιά.Στηρίζω τα ντελίβερυ με σθένος και αν δεν μπορώ να σηκώσω το τηλέφωνο φτιάχνω ωραιότατες σαλάτες με καλοκαιρινά λαχανικά και περνάω υπέροχα.

  • ΕΚ ΝΕΟΥ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΥΠΝΟ

Είχα ξεχάσει πως είναι να γυρνάς από τη δουλειά και να πέφτεις στο κρεβάτι.Τι ευεργετικός που είναι αυτός ο μεσημεριανός ύπνος,πόσο μάλλον όταν ξέρεις πως δε χρειάζεται να ξυπνήσεις κάποια συγκεκριμένη ώρα,παρά μονό όταν αποφασίσει η φύση για σένα.

  • ΨΩΝΙΑ

Και δεν εννοώ ψώνια στην αγορά αλλά ψώνια στο σούπερ μάρκετ. Έτσι να περιφέρομαι άσκοπα στους διαδρόμους και να διαβάζω κάθε ετικέτα χωρίς να έχω το άγχος ότι κάποιος δίπλα μου θα γκρεμίσει το ράφι,τι ευτυχία πραγματικά να περνάς από το σημείο με τα γαριδάκια και τις σοκολάτες και να μην έχεις γκρίνια για να αγοράσεις τα μισά προϊόντα.Αν και για να είμαστε ειλικρινείς τώρα αγοράζεις όλα αυτά τα απαγορευμένα για να τα ευχαριστηθείς με την ησυχία σου.

  • ΒΟΛΤΕΣ

Εντάξει πολλές βόλτες κάνεις και με τα παιδιά αλλά έχει άλλη χάρη να βγαίνεις από το σπίτι χωρίς συγκεκριμένο προορισμό και να αποφασίζεις τελευταία στιγμή που θα πας ,τι θα δείς και τι θα κάνεις χωρίς να σε νοιάζει πότε θα γυρίσεις πίσω.Αυτό είναι και το αγαπημένο μου.

  • ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Τι να πω τώρα για αυτό.Φτάνεις στην παραλία έχοντας μόνο μια τσάντα,κάθεσαι στη ξαπλώστρα και σηκώνεσαι μόνο για βουτιά.Διαβάζεις το βιβλίο σου και δεν είναι κανείς δίπλα σου που μπορεί να πεινάει,να ζεσταίνεται,να του φταίει η άμμος,να έχει φύκια η θάλασσα και να πρέπει για όλα αυτά να κάνεις κάτι εσύ.Είσαι εκεί ήρεμος κάνεις μπάνιο,αυτό και τέλος.

  • ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗ ΜΠΑΝΙΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΟ

Πολύ μεγάλη απόλαυση να μπείς να κάνεις μπάνιο και όχι ένα γρήγορο αγχωτικό ντουζ και μάλιστα χωρίς κοινό.Γιατί αυτό που συμβαίνει κάθε φορά που μπαίνεις για μπάνιο δεν μπορεί να εξηγηθεί επιστημονικά,εκείνη τη στιγμή θα μαλώσουν,θα χάσουν κάτι και θα πρέπει να το βρεις(δλδ να βγεις με τις σαπουνάδες και να ψάχνεις).Ακόμα και τις φορές που κοιμούνται και πάω να κάνεις μπάνιο,εγώ νομίζω ότι ακούω φωνές,ότι κάτι έπαθαν και ότι ήδη έχουν μπει άγνωστοι μέσα στο σπίτι και τα έχουν απαγάγει.Πείτε μου ότι δεν ακούω μόνο εγώ φωνές!

  • ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ

Αυτή η περίεργη αίσθηση να ξαπλώσεις στον καναπέ στην απόλυτη ησυχία και να μην κάνεις τίποτα,μόνο να κοιτάζεις το ταβάνι(καλά εκεί μπορεί να δεις ότι ίσως θέλει βάψιμο η ακόμα και καμιά αράχνη,αλλά μη ξεχνάς οι αράχνες μέσα στο σπίτι είναι καλό φενγκ σούι)!

  • ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΠΟΤΟ

Και ναι είναι γεγονός μπορείς να κανονίσεις βραδινή έξοδο χωρίς να χρειάζεται να τα βάλεις για ύπνο.Το μόνο που κάνεις είναι να ντυθείς,να βαφτείς χωρίς να σε ενοχλούν και να σου λένε τι να φορέσεις και ποια χρώματα να χρησιμοποιήσεις. Έτσι απλά ετοιμάζεσαι βρίσκεσαι με φίλους και μετά επιστρέφεις και πέφτεις για ύπνο.

Εννοείται ότι τα παιδιά μας είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή μας,όμως ποιος μπορεί να αρνηθεί το γεγονός ότι χρειαζόμαστε στιγμές ηρεμίας μονο για μας;Στιγμές που οι ευθύνες μειώνονται και χαλαρώνεις,έρχεσαι πιο κοντά με το ταίρι σου και τον εαυτό σου;
Πείτε μου και εσείς τι κάνετε όταν βρεθείτε χωρίς παιδιά,τι είναι αυτό που σας λείπει περισσότερο;

nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

9 σχόλια:

  1. δέσποινα αυτό με το ταβάνι...χααχ...όλα ακούγονται τόσο απολαυστικά...εγώ είμαι ακόμα στο ξεκίνημα μπορώ να πω αλλά τις ελάχιστες ώρες που είναι πχ με την πεθερά μου πάω κομμωτήριο ή ασχολούμαι με το μπλογκ , κάνω καμία φωτογράφιση... ή απλά κοιτάω το ταβάνι όπως λες...! καλές βουτιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γνωστό και ως "ταβανοθεραπεία" είναι εξαιρετικά ευεργετικό και χρειάζεται που και που για τη ψυχική μας υγεία!!!Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Ολο τα παραπανω Συν να βλεπω βλακειουλες στην Τηλεόραση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η οποία τηλεόραση όπως το είπες έχει μόνο τέτοια αυτήν την εποχή.

      Διαγραφή
  3. Να φας χωρίς να σηκωθείς εκατό φορές από το τραπέζι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι και αυτό. Γιατί ως γνωστόν μόλις καθησουμε για φαγητό όλο και κάποιος θέλει να πάει τουαλέτα! Νόμος.

      Διαγραφή
  4. Χα! Φαίνεται ότι δεν χρειαζόμαστε οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις αλλά νομίζω ότι.. τα παίζουμε όταν μας συμβαίνει κάτι τέτοιο! (αν είναι σπάνιο δεν ξέρουμε τι να...πρωτοκάνουμε! :) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ!Από τη διάθεση μας να κάνουμε πολλά πράγματα,εγώ προσωπικά καταλήγω τις περισσότερες φορές να κοιτάζω το ταβάνι!

      Διαγραφή