ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ


Αναμφισβήτητα οδεύουμε στην πιο μαγική εποχή του χρόνου,τα Χριστούγεννα.Αν και για τους περισσότερους γονείς αποτελεί μια αρκετά κουραστική περίοδος ωστόσο προσφέρεται για να δημιουργήσουμε τις ωραιότερες αναμνήσεις μαζί με τα παιδιά μας.
Αυτά που μας αρέσει να κάνουμε εμείς στις διακοπές των Χριστουγέννων και τα κάνουμε κάθε χρόνο είναι πολύ απλά όμως έχουν χτίσει ήδη αναμνήσεις στο γιο και την κόρη μου,γιατί το μωρό μας φέτος θα γιορτάσει για πρώτη φορά Χριστούγεννα.

ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΤΟΛΙΔΙΑ

Κάτι σαν παράδοση τείνει να γίνει η κατασκευή στολιδιών.Φτιάχνουμε μια πολύ εύκολη κατασκευή για μπισκότα από αλατοζύμη(κυκλοφορούν πολλές στο διαδίκτυο),δίνουμε σχήματα και τα ζωγραφίζουμε,βάζουμε γκλιτερ,περνάμε κορδέλες.Τέτοια χαρίζουμε στους δασκάλους και συνήθως στις γιαγιάδες μας.

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Μα ποιος δεν απολαμβάνει το ζεστό γεμάτο μυρωδιές σπίτι του;Βουτυρένια μπισκότα θα μπουν στο φούρνο σε διάφορα σχήματα και θα συντροφευουν τα πρωινα μας.Εννοείται ότι το πλάσιμο και το ζύμωμα γίνεται από τα παιδιά κάθε χρόνο.

ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΠΛΑΙ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ

Δεν είναι ανάγκη να έχετε τόσα κρεβάτια εκέι που έχετε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.Η στρωματσάδα έστω μια φορά το χρόνο επιβάλλεται.Πόσο όμορφο έιναι να κοιμάται όλη η οικογένεια μαζί και να χαζεύει το φωτισμένο δέντρο;Αυτό σίγουρα θα το θυμούνται μια ζωή.

ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΒΟΛΤΕΣ

Το ιδανικό για μας είναι να κάνουμε βόλτες στη στολισμένη πόλη,να βλέπουμε βιτρίνες και να έχουμε και μια ζεστή σοκολάτα στο χέρι.Οι πιο τυχεροί όλο και κάτι θα πάρουν,αυτό το ξέρουν καλά τα μικρά και η βόλτα αποκτάει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Σίγουρα όσο διαρκούν οι διακοπές θα πάμε και σε μια θεατρική παράσταση,κατά προτίμηση με Χριστουγεννιάτικο θέμα.Λίγη από τα μαγεία των γιορτών θα την αναζητήσουμε στη σκηνή με τα φώτα και τα κοστούμια των ηθοποιών.Συνήθως οι παραστάσεις είναι για παιδιά από 3 ετών και πάνω,οπότε όσοι μπορέσετε παρακολουθήστε έστω μια.

Τα Χριστούγεννα είναι από μόνα τους μια πολύ όμορφη στιγμή για όλους.Γονείς και παιδιά έχουν την ευκαιρία να έρθουν ακόμα πιο κοντά και να δημιουργήσουν αξέχαστες αναμνήσεις.Μη ξεχνάτε να βγάζετε και φωτογραφίες,θα τις βλέπετε αργότερα και θα αναπολείτε την παιδική ηλικία των παιδιών σας.

Καλές γιορτές σε όλους!

Σας φιλώ,

Δέσποινα





nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου