"Ο ΚΟΥΝΕΛΟΠΑΤΙΝΗΣ".Ένα βιβλιο με θεμα την κυκλοφοριακη αγωγη!


Πως είναι να έχεις φίλο έναν συγγραφέα;Εγώ έχω πλέον την απάντηση αφού ο αγαπημένος φίλος και συνάδελφος μου, Τερζής Σωτήρης, μόλις κυκλοφόρησε την πρώτη του συγγραφική δουλειά και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό.Ένας λόγος παραπάνω για να χαίρομαι είναι γιατί απευθύνετε σε παιδιά και έχει τον τρόπο να τα κερδίσει το βιβλίο του με τίτλο <<Ο Κουνελοπατίνης,στη Γειτονιά "Χωρίς Κανόνες">>!

Τι συμβαίνει όταν ο Κουνελοπατίνης πηγαίνει να παίξει με τους φίλους του στη Γειτονιά Χωρίς Κανόνες;Αντιλαμβάνεται ότι εκεί δεν υπάρχουν διαβάσεις, ούτε φανάρια, ούτε πεζοδρομία.Μέσα από την περιπέτεια που θα ζήσει ο Κουνελοπατίνης τα παιδιά μαθαίνουν την αξία των κανόνων της οδικής κυκλοφορίας.

Με απλό και κατανοητό τρόπο,παρέα με τον Κουνελοπατίνη θα μάθουμε τη χρησιμότητα των φαναριών,τη σημασία των διαβάσεων και θα κατανοήσουμε τις βασικές πινακίδες που συναντάμε συχνότερα στο δρόμο.






Τα παιδιά διαβάζοντας τον Κουνελοπατίνη, οδηγούνται στην αναγνώριση των κινδύνων της κυκλοφορίας και καλούνται να συνεργήσουν στην αναδιαμόρφωση του άμεσου οδικού περιβάλλοντος τους.

Ουσιαστικά, το βιβλίο αποτελεί ένα ολοκληρωμένο βοήθημα για την κατανόηση της αναγκαιότητας των υποδομών της οδικής ασφάλειας και την εκμάθηση των βασικών αρχών της κυκλοφοριακής αγωγής.




Στο τέλος του παραμυθιού οι μικροί αναγνώστες μέσα από τα φύλλα δραστηριοτήτων και το cd που περιλαμβάνει το βιβλίο έχουν τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν τα σήματα και να διασκεδάσουν με τον φίλο τους τον Κουνελοπατίνη.






Εμείς το διαβάσαμε με μεγάλη χαρά και μας άρεσε πολύ για αυτό ζητήσαμε από το συγγραφέα να κάνει ένα δώρο και σε εσάς.Στη σελίδα μας στο facebook τρέχει ένας διαγωνισμός,για να λάβετε μέρος πατήστε εδώ!
 Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ανάτυπο και μπορείτε να το βρείτε σε μεγάλα βιβλιοπωλεία όπως και στο διαδίκτυο εδώ. Την εικονογράφηση του επιμελήθηκε η Γεωργία Στύλου και στην αφήγηση στο CD ακούμε το Χάρη Θεοφράστου.


Σας φιλώ!!!


p.s ελάτε να τα λέμε και στο instagram

nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου