Σοκολατένιο κάστρο!Πώς να το φτιάξετε!

                                         
Αυτή λοιπόν είναι η τούρτα του Χρήστου που στις 19 Μαΐου έγινε 7 και το γιορτάσαμε δεόντως μαζί με λίγους φίλους δικούς μας και όσους χρειαζόταν δικούς του!Δε θα σας περιγράψω τι έγινε στο πάρτι(ένας μικρός χαμός),θέλω όμως να σταθώ στην τούρτα γιατί την φτιάξαμε με πολύ αγάπη και ομολογουμένως βάλαμε τα δυνατά μας.

Μήνες πριν ξεκίνησε η συζήτηση γύρω από τα γενέθλιά του και συγκεκριμένα για την τούρτα,ψάχναμε στο ίντερνετ ιδέες και σκεφτόμασταν πως θα τις προσαρμόσουμε στα γούστα μας.Ο ίδιος βέβαια έβλεπε κάτι υπερπαραγωγές που για να τις παραγγείλω θα ήθελα μια μικρή περιουσία και εννοείται πως αυτές αποκλείστηκαν αμέσως.
Συζητώντας πιο λογικά του πρότεινα να διαλέξει κάποια από τα playmobil του και με αυτά να διακοσμήσουμε την τούρτα.Αρχικά με δυσπιστία δέχθηκε αλλά στη συνέχεια δεν ήξερε ποια να προτιμήσει,ώσπου και κατέληξε στους ιππότες και στο δράκο και στο ότι ήθελε ένα κάστρο για να τα βάλει.
Ωραία,κάναμε την αρχή και μετά το αγαπημένο μας pinterest έδωσε τη λύση με μια τούρτα φτιαγμένη από σοκολάτες,μπισκότα και πουράκια.Στο επιχείρημα αυτό ζήτησα τη βοήθεια της φίλης μου Νίκης από το "μυαλό στο φαγητό".Η Νίκη ανέλαβε το κάτω μέρος και εγώ έφτιαξα τον πύργο επάνω.Δε ξέρω τι παντεσπάνι έφτιαξε,μπορείτε όμως να κάνετε μια βόλτα στο σάιτ της και να ανακαλύψετε ενδιαφέρουσες συνταγές.Είχαμε συμφωνήσει όμως να είναι όλη σοκολατένια,κρέμες και παντεσπάνια.
Όπως βλέπετε χρησιμοποίησε τετράγωνο τσέρκι,ένωσε τα μέρη της τούρτας και στη συνέχεια έφτιαξε τους 4 μικρούς πύργους με μπισκότα,ανάμεσα στα οποία έβαλε λίγη κρέμα για να κολλήσουν και από επάνω σοκολατάκια σε τριγωνικό σχήμα.Στα πλαινά μέρη τοποθέτησε πλακάκια σοκολάτας ,δίνοντας την αίσθηση του τοίχου.
Το δεύτερο όροφο τον ανέλαβα εγώ,έφτιαξα σοκολατένιο παντεσπάνι που έψησα σε κυκλικό τσέρκι και μια σοκολατένια μους την οποία άφησα στο ψυγείο να παγώσει καλά πριν τη συναρμολογήσω μαζί με τα παντεσπάνια.Στη συνέχεια έβαλα γύρω από την τούρτα εναλλάξ μπάρες "κιτ-κατ" και γκοφρέτες υγείας.Μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα και όταν ενώσαμε τα δύο μέρη νομίζω το απογειώσαμε.
Για να στηρίξουμε το μεγάλο πύργο επάνω στη μεγάλη τούρτα,βάλαμε ξυλάκια από σουβλάκια σε διάφορα σημεία,έτσι ώστε να μην "βουλιάξει" μέσα.Συμπληρώσαμε με τα playmobil και τα σημαιάκια και τρίψαμε μπισκότο που έδινε την όψη "χώματος".Αποσπάσαμε πολύ καλές κριτικές,ο Χρήστος την ευχαριστήθηκε και νομίζω πως το κάστρο μας είναι έξυπνο,πάντως πεντανόστιμο ήταν σίγουρα!!Νίκη σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!



nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

19 σχόλια:

  1. Τι ωραία τούρτα! Και πραγματικά διαφορετική από όλες τις τούρτες με ζαχαρόπαστα που επιλέγουμε τώρα τελευταία. Να τον χαίρεσαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ήταν εξαιρετικά νόστιμη,αλλά αυτό που μου άρεσε πιο πολύ ήταν που μόλις σβήσαμε τα κεράκια πήραν όλοι με τα χέρια να φάνε πάνω από την τούρτα!!

      Διαγραφή
  2. Να τον χαίρεσαι!!!!!! Τις αγαπάω αυτές τις τούρτες, τις διαφορετικές, που έχουν πολύ ψάξιμο, σχεδιασμό και αγάπη, με το ανάλογο φυσικά αποτέλεσμα. Και του χρόνου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ!!Καλά και τι δεν είδαμε μέχρι να αποφασίσει τι θα κάνουμε τελικά!Τώρα ξεκινάμε για τα γενέθλια της μικρής!!

      Διαγραφή
  3. Πολύ όμορφη η τούρτα σας! Κι εμείς είχαμε γενέθλια το Μάρτιο και φτιάξαμε τούρτα κάστρο! Να σου ζήσει ο μικρός!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάλε μας φωτογραφία να δούμε! Να τον χαίρεσαι και εσύ! ΕυχαρΕυχαριστούμε για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή
    2. Όλες οι φωτογραφίες είναι σε αυτή την ανάρτηση! http://koritsimalama.blogspot.gr/2016/03/ta-prwta-genethlia-tou-samsonakou-kai-pos-ta-organosa-vima-vima.html

      Διαγραφή
  4. Λατρεύω τις τούρτες χωρίς ζαχαροπαστα!!! Υπέροχα όλα, να τον χαίρεσαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά και εγώ το ίδιο. Οπότε κάνω ζαχαροπαστα πάντα τη βγάζω από πάνω και δεν την τρώω ποτέ. Αλλά τα μικρά τέτοια θέλουν.

      Διαγραφή
  5. σουπερ η τούρτα!! Πολύχρονο το αγορι σου!! Γερο και τυχερό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπεροχότατη τούρτα!!!!!!!!!!!!!!!
    Θέλω να κάνω βουτιά και να τη φάω ολόκληρη!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απίστευτη τούρτα! Λαχταριστή! Να τον χαίρεστε! Να είναι γερος και καλοφωτιστος! Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο σοκολάτα δε γίνεται!!Αν είσαι λάτρης είναι η ιδανική τούρτα!Ευχαριστούμε για τις ευχές!

      Διαγραφή
  8. Να τον χαίρεστε!!
    Τέλεια η τούρταααα!!! Θέλω και εγώ τέτοια υπερπαραγωγή!! Νομίζω πως του χρόνου στα γενέθλια μου αξίζει να προσπαθήσω, θα μείνουν όλοι με ανοιχτό το στόμα ;)
    Καλό Σαββατοκύριακο Δέσποινα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην περιμενεις τα γενεθλια σου!Φτιάξε την τούρτα και γιορτάστε όλη μαζί τη χαρά της ζωής!Φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Ααααα!!! Τι τέλεια τούρτα είναι αυτή βρε παιδιά;;; Θα μου επιτρεψέτε να την έχω κατα νου για λίγο αργότερα; Φυσικά θα γίνει σχετική μνεία, σεβόμαστε πάντα τα πνευματικά δικαιώματα!!! Να το χαίρεσαι το αγοράκι σου και να είναι γερό και καλότυχο!!! Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή