"ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΤΡΙΔΕΣ" ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟ!


Μπαίνοντας σε ένα βιβλιοπωλείο με τα παιδιά μου μπορώ να τους χάσω μέσα σε χρόνο ρεκόρ ανάμεσα στα ράφια.Άλλος ψάχνει βιβλία με περιπέτειες και άλλος είναι πιο ρομαντικός και αναζητεί βιβλία κοιτάζοντας μόνο τα εξώφυλλα γιατί ακόμα δεν έχει κατακτήσει την ανάγνωση.Έτσι, με το κριτήριο της εικόνας και μόνο, η κόρη μου διάλεξε "Το αηδόνι με τις δύο πατρίδες".
"Μαμά,αυτό το πουλάκι πρέπει να το πάρουμε σπίτι μας" είπε και έτσι βρεθήκαμε με το μικρό αηδονάκι στο σαλόνι μας.Ο ήρωας του βιβλίου είναι ο Λονσίλιο που ζει χαρούμενος και ευτυχισμένος στο μικρό δάσος του μαζί με τη Λούση και τα οχτώ μικρά αυγουλάκια τους.



Δυστυχώς όμως μια μέρα δύο άνθρωποι έρχονται στο όμορφο δασάκι τους και βάζουν φωτιά με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς. Απογοητευμένο το αηδονάκι που μελαγχολεί κοιτώντας γύρω από τη φωλιά του παίρνει την απόφαση να φύγει μακριά και να αναζητήσει καλύτερο μέρος για αυτόν και την οικογένειά του.






Μετά από οχτώ μέρες ταξίδι έφτασε σε ένα καταπράσινο δάσος,τόσο μεγάλο και περίεργο που θέλησε να το δει από κοντά. Ήταν βράδυ όμως και για αυτό προτού ξεκινήσει την περιήγησή του κρύφτηκε σε ένα θάμνο περιμένοντας να ξημερώσει.



Με την ανατολή του ήλιου ξύπνησε απότομα και βρέθηκε ανάμεσα σε πολύχρωμα πουλιά που έκρωζαν φασαριόζικα.Αν και φοβισμένο βγήκε από το θάμνο να γνωρίσει τη νέα του πατρίδα.Τι έγινε όμως όταν συνάντησε τους παπαγάλους;Μπόρεσαν να γίνουν φίλοι και να ζήσουν αρμονικά;

Και βέβαια τα κατάφεραν!Όλοι μαζί μπόρεσαν να συνυπάρξουν και να μάθουν ο ένας από τον άλλον.Το βιβλίο με μοναδικό τρόπο μιλάει για τη μετανάστευση και τις σχέσεις που δημιουργούνται ανάμεσα σε διαφορετικούς χαρακτήρες.





Με την ευγένεια του το αηδονάκι κερδίζει αμέσως τους ιθαγενείς παπαγάλους και μαζί με τα μικρά του μπορεί και πάλι να νιώσει ασφαλής.Με εύστοχο τρόπο η συγγραφέας Δόξα Κωτσαλίδου περνάει τον αναγνώστη από το φόβο για το άγνωστο στο οικείο νέο.Η φιλία,ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η αποδοχή είναι λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν την ιστορία του βιβλίου που απευθύνεται ακόμα και σε παιδιά μικρής ηλικίας.





Η Νίκη Λεωνίδου έχει κάνει την εικονογράφηση και εμείς μέσα από τις υπέροχες εικόνες, λατρέψαμε τους παπαγάλους στη γιορτή στο μεγάλο δάσος και έχουμε αγαπήσει πραγματικά τον Λονσίλιο.

Αν θέλετε να μιλήσετε στα παιδιά για καταστάσεις πιο επίκαιρες από ποτέ αναζητήστε το βιβλίο και σίγουρα το αηδονάκι θα κελαηδήσει στη ψυχή σας.

Σας φιλώ!


Ελάτε να τα λέμε και στο instagram!

nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

2 σχόλια: