Δυο ιδεες για χριστουγεννιατικη διακοσμηση πορτας!

Τελευταία μέρα του Νοέμβρη και έχω ετοιμάσει να σας δείξω δύο διαφορετικές ιδέες για διακόσμηση πόρτας.Ένα ταρανδάκι και ένας χιονάνθρωπος θα μας κάνουν παρέα όλες τις γιορτές.
Τα υλικά που χρειάστηκα είναι πολύ απλά και τα περισσότερα τα έχετε στο σπίτι σας ήδη.Θα ξεκινήσω με το ταρανδάκι που το φτιάξαμε για την πόρτα του παιδικού δωματίου.

ΤΑΡΑΝΔΑΚΙ

Τα κέρατα,τα αυτάκια,η κοιλιά,η μύτη και τα ματάκια έγιναν με χαρτόνι κανσόν.Σε μεγάλα καταστήματα μπορείτε να βρείτε ότι μέγεθος αν και να πω ότι το βιβλιοπωλείο της γειτονιά μας τα πουλάει με μεγάλη διαφορά στη τιμή από γνωστά πολυκαταστήματα.Επειδή όμως θα χρειαζόμουν πολύ για να ντύσω όλη την πόρτα πήγα σε μαγαζί με είδη για ελαιοχρωματισμούς και πήρα χαρτί καφέ που στρώνουμε στο πάτωμα όταν βάφουμε τους τοίχους,το πουλάνε με το μέτρο και μου κόστισε 0,47 λεπτά.
Το έβαλα πρώτο στην πόρτα και στη συνέχεια κόλλησα τα υπόλοιπα μέρη.Βλέποντας τις φωτογραφίες μπορείτε να το φτιάξετε και εσείς.
                                         
Το κασκόλ του τάρανδου που έχει και μια κλίση γιατί μπλέχτηκαν πολλά μικρά χεράκια,έγινε με κομμάτια από τσόχα.Μια ωραία ιδέα επίσης είναι να δέσετε κανονικό κασκόλ, δικό σας, που δεν το χρησιμοποιείτε πια.

ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ
Ο χιονάνθρωπος είναι από τις πιο εύκολες κατασκευές για τα φετινά Χριστούγεννα.Με μαύρο χαρτόνι κόβετε κύκλους τόσους όσο πιστεύετε ότι αρκούν για την πόρτα σας.Εμείς για δείγμα είχαμε ένα ποτήρι και ήταν πραγματικά παιχνιδάκι.
Στο καπέλο μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε,το δικό μας διακοσμήθηκε με ότι μας είχε περισσέψει από προηγούμενη χειροτεχνία.Πον πον ,πίπες και ασημόσκονη βρήκαν τη θέση τους.

  

Το κόκκινο κασκόλ είναι ένα κομμάτι από ύφασμα που μας έδωσε η μοδίστρα της γειτονιά μας και το είχε για πέταμα,εμείς το αξιοποιήσαμε  και "ζεσταίνουμε" με αυτό το χιονάνθρωπο μας.Μη ξεχάσετε τη μύτη του,αληθινό καρότο ήταν αδύνατο να βάλουμε οπότε φτιάξαμε ένα με πορτοκαλί χαρτόνι.
Προσπαθήσαμε να φέρουμε τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σπίτι μας,κάτι καταφέραμε.Ευχόμαστε καλούς στολισμούς και σε εσάς με πολύ έμπνευση και δημιουργικότητα!

(Οι φωτογραφίες είναι κάπως,αλλά να ξέρατε μόνο πως έγινε η λήψη τους!Δείξτε κατανόηση)

nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

4 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Αν και αδικούνται από τις φωτογραφίες,ωστόσο ναι από κοντά είναι πιο ωραίες και τα παιδιά το χάρηκαν.

      Διαγραφή
  2. Αν ήμασταν στην ίδια πολυκατοικία θα χάζευα κάθε μέρα την πόρτα σας!! Μου αρέσουν οι ιδέες που σε βάζουν στο κλίμα πριν ακόμα μπεις στο σπίτι!! Καλά ο ρουντολφ υπερπαραγωγή!! Πολλά φιλιά Δέσποινα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπροστά σε αυτά που φτιάχνεις εσύ αυτά δεν είναι τίποτα!Καλές γιορτές να έχουμε με υγεία!

      Διαγραφή