Αγάπησε τον εαυτό σου!

Από καιρό σκέφτομαι ότι θέλω κάτι να γράψω για το σώμα και την ομορφιά.Χαζεύοντας στο Instagram,που είναι και το αγαπημένο μου,διαπίστωσα κάτι,που προφανώς όλοι θα έχετε παρατηρήσει.
Υπάρχουν εκατομμύρια λογαριασμοί με όμορφες κοπέλες, οι οποίες όμως είναι στην ουσία το ίδιο πρόσωπο.Τώρα θα μου πείτε τι λέω.Και όμως είναι το ίδιο πρόσωπο,αυτό το πρόσωπο με το τέλειο μακιγιάζ,ίδιο κάθε φορά,τα υπέροχα ίδια καλοσχηματισμένα φρύδια,τα φουσκωμένα,πάντα μισάνοιχτα,χείλη,το φουσκωμένο,απαραιτήτως στήθος και τα εξωφρενικά οπίσθια με μια μικροσκοπική μέση.Μα καλά πού είστε όλες οι υπόλοιπες;Αυτές που συναντάω στο πάρκο,έξω από το σχολείο,στην εργασία μου και στην αγορά;Γιατί κρύβεστε;
Γιατί τόσο άγχος κορίτσια να είμαστε όλες έτσι και ίδιες μεταξύ μας;Τι είδους ψύχωση έχει πάθει ο κόσμος με το συγκεκριμένο πρότυπο;Πραγματικά δεν ξεχωρίζουν μεταξύ τους και δεν μπορείς εύκολα να βρεις μια κανονική γυναίκα που μπορεί να μην έχει τα σούπερ χαρακτηριστικά,που μπορεί να μην έχει αναλογίες μοντέλου και χρήματα πολλά να διαθέσει στον πλαστικό.Γιατί μη μου πείτε ότι όλα αυτά είναι αληθινά.

Βεβαίως είναι κούκλες αλλά θέλω να σας πω να μη φοβάστε να δείξετε ποιες είστε.Ακόμα και αν είστε κοντές,ζουμερές και με ατέλειες νομίζω πως ήρθε η ώρα να αγαπήσετε το σώμα σας και να το βοηθήσετε.Και εσείς που έχετε σημάδια ή υποφέρετε από δερματοπάθειες ή και ψωρίαση δείξτε ποιες είστε,αφήστε τον ήλιο να αγκαλιάσει το κορμί σας.


Είχα αναφερθεί λίγους μήνες πριν και στο δικό μου θέμα,εδώ μπορείτε να δείτε,είμαι μια γυναίκα με σημάδι από έγκαυμα και ναι δε φοβάμαι να φορέσω ότι θέλω ούτε κρύβομαι στην παραλία,ξέρετε γιατί;Γιατί πολύ απλά δε με νοιάζει τι θα λένε όταν με δουν,μου αρκεί που εγώ νιώθω καλά.
Φτάνει πια με αυτό το καταναγκαστικό,να είμαστε όλες με κοιλιακούς,πρέπει να γυμναζόμαστε για την καλή λειτουργία του οργανισμού,αλλά δε χρειάζεται να τρελαθούμε αν δεν έχουμε επίπεδη κοιλιά.Ειδικά μετά από μια εγκυμοσύνη,μη πιέζεστε να επανέλθετε,δώστε χρόνο στο σώμα σας,που για 9 μήνες φιλοξένησε το μωρό σας.
Ξέρω και καταλαβαίνω το πόση ανάγκη έχουμε να βλέπουμε τον εαυτό μας όμορφο και να θαυμάζουμε το είδωλό μας στον καθρέφτη,όμως αν το μισούμε αυτό όσες προσπάθειες και θυσίες να κάνουμε ποτέ δε θα το πετύχουμε.Γι'αυτό φροντίστε πρώτα τη ψυχή σας,χαμογελάστε και σίγουρα η ομορφιά που έχετε μέσα σας θα βγει προς τα έξω.
Σας φιλώ!

Πηγή φώτο:quotesgram.com
                        www.bustle.com

nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

16 σχόλια:

  1. Είσαι τόσο φωτεινή και συνφυλιωμενη με την εικόνα σου και γεμάτη θετική ενέργεια που σε δειχνουν πολύ πιο όμορφη από τα μοντέλα κονσέρβα του instagram

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου!!!Πάντα έχεις έναν καλό λόγο!!!Σ'ευχαριστώ πολύ για το support!!!

      Διαγραφή
    2. Το θέμα είναι όμως να μην βρίσκεις δικαιολογίες να ξεγελας τον εαυτό σου κ να λες ότι αυτές είναι ψεύτικες ή κακά πρότυπα κ έτσι να αποφεύγεις να βελτιώσεις σωματικά τον εαυτό σου. Είναι αλήθεια ότι στο instagram, οι γυναίκες αυτές δεν ανταποκρινονται στην πλειοψηφία του πληθυσμού,ομως υπάρχουν ορισμένες γυναίκες με οικογένεια, εγκυμοσύνες, εργασία που βρίσκουν τον χρόνο κ ασχολούνται με την σωματική εμφάνιση τους (γυμναστήρια κτλ) χωρίς να αμελουν τις υπόλοιπες δραστηριότητες ή στην καλυτερη τα συνδυάζουν μαζί. Αυτές πρέπει να σας δίνουν κίνητρα κ όχι να τις κατακρινεται ως ψεύτικες, ωραιοπαθης κτλ κ να βολευεσαι με ένα κιλό μερεντα μπροστά στην τηλεόραση το βράδυ!!

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ στα περισσότερα με όσα γράφεις γι'αυτό και λέω πως χρειάζεται η γυμναστική για το καλό της λειτουργίας του σώματος μας.Το θέμα είναι να μην προσπαθείς να γίνεις μια άλλη από αυτό που είσαι κυνηγώντας ένα άπιαστο πρότυπο γιατί στο τέλος θα καταλήξεις δυστυχισμένη.Α και η μερέντα μπροστά στην τηλεόραση είναι εντελώς λάθος,δεν είναι απόδειξη αγάπης για το σώμα.

      Διαγραφή
  2. Oh yes!!! Oh yes!!!! Συμφωνώ απόλυτα!!!! Πόσο βαρετός θα ήταν ο κόσμος αν όλες ήμασταν το ιδιο.....μπουτάκια έξω λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα είναι ότι οι περισσότερες είναι ίδιες μεταξύ τους και πολλές γυναίκες νιώθουν ενοχές που δεν μπορούν να μοιάσουν σε αυτές!!!Όμως όχι,καθεμιά είναι ξεχωριστή!!

      Διαγραφή
  3. Δέσποινα μου ειδικά στο τέλος τα είπες ολα.
    Να ομορφύνουμε την ψυχή μας!
    Εξαιρετική ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλει κόπο αυτό αλλά νομίζω αξίζει να προσπαθήσουμε!!!Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  4. Αν δεν μας απασχολούσε τόσο η εξωτερική εμφάνιση, ίσως να υπήρχαν καλύτεροι άνθρωποι στον κόσμο, με πιο όμορφες ψυχές! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς από πολύ μικρά τα πρότυπα που έχουμε βασίζονται στην αξία της εξωτερικής εμφάνισης.Σίγουρα θα γινόμασταν καλύτεροι αν δεν κρίναμε με βάση τις αναλογίες και την ομορφιά,γι'αυτό και είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε,ο καθένας να ξεκινήσει με τον εαυτό του.

      Διαγραφή
  5. Έχεις πολύ δίκιο! Πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας όπως είναι κι όχι να ντρεπόμαστε για τις ατέλειες μας! Άλλωστε πραγματικά κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός χάρη στις ιδιαιτερότητες και τις ατέλειες του! Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αλλά είναι πολύ δύσκολο να συμφιλιωθεί κάποιος με την εξωτερική του εμφάνιση ειδικά αν έχει και ατέλειες,ωστόσο όμως δεν είναι ακατόρθωτο.

      Διαγραφή
  6. Μα μια ολόκληρη βιομηχανία στηρίζεται ακριβώς σε αυτήν την ψεύτικη εικόνα! Σε πολλούς συμφέρει αυτή η ομοιομορφία. Το θέμα είναι να μπορέσουμε εμείς να συναντήσουμε την αληθινή ομορφιά και να την εκτιμήσουμε τόσο στους άλλους όσο και σ'εμάς τις ίδιες.

    Προσωπικά πάντα ένιωθα όμορφη, όχι όμως αψεγάδιαστη. Θυμάμαι χαρακτηριστικά (και χαμογελώ) τον αγώνα που έκανα να διώξω τις φακίδες τις οποίες είχα από μικρό παιδί. Λευκαντικές κρέμες και τόνους τα αντηλιακά για να κάνω τι; Να εξαλείψω την διαφορετικότητα μου. Ε, σε πληροφορώ Δεσποινάκι ότι σήμερα τις αγαπάω τις φακίδες μου και λατρεύω τις μικρές φακιδούλες που έχει αρχίσει να βγάζει ο γιος μου. (και μου θύμησες ότι ήθελα να κάνω ανάρτηση για το θέμα που έθιξες, να η ευκαιρία)

    Η ομορφιά βρίσκεται μέσα μας, όπως είπες, και αυτήν την ομορφιά αντανακλούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδικά οι φακίδες είναι αγαπημένο μου χαρακτηριστικό,είχα και έχω και εγώ και τώρα το καλοκαίρι εμφανίζονται σε όλο το σώμα.Περιμένω να διαβάσω την ανάρτηση σου και χαίρομαι που έχεις σταματήσει τον αγώνα ενάντια στη φακίδα!!!Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  7. Πρέπει να αγάπαμε τον εαυτό μας με ότι έχουμε. Η κάθε ιδιαιτερότητα μάς κάνει ξεχωριστούς από τον διπλανό μας. Και αυτές οι "ίδιες" κοπέλες μια φούσκα είναι που θα σκάσει. Πάντα στο τέλος κερδίζει το απλό. Αγαπάμε τον εαυτό μας όπως είναι και τον βελτιώνουμε μέχρι εκεί που αντέχει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα είναι να μην πέσουμε στην παγίδα λοιπόν και προσπαθούμε να αλλάξουμε,ειδικά όταν δεν βλέπεις αποτέλεσμα εκεί μπορεί να έρθει κανείς αντιμέτωπος με συνέπειες καταστρεπτικές. Ετσι λοιπόν αγαπάμε ότι έχουμε!

      Διαγραφή