Δε σου μοιάζει καθόλου!


" Έχει τα μάτια του μπαμπά, τη μύτη του μπαμπά, το χαμόγελο της γιαγιάς, καλά από εσένα τίποτα δεν πήρε"; Μάλλον κοιμόσουν! Την επόμενη φορά που θα μου πουν αυτήν την ατάκα μάλλον δε θα αντέξω και θα απαντήσω.


Όχι καλή μου κυρία δεν κοιμόμουν, ήμουν εκεί παρούσα! It takes two to Tango!Αλλά θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι η επιστήμη αυτό το έχει ονομάσει "γονίδια". Παρά το γεγονός ότι τα παιδιά μοιάζουν περισσότερο στον ένα γονέα, από την άλλη οι περισσότεροι απόγονοι μας φαίνεται να είναι ένα μείγμα από τα χαρακτηριστικά και των δύο!Επίσης τα παιδιά κληρονομούν τα δύο σύνολα των γονιδίων τα οποία μπορεί να μην τα εκδηλώνουν τα ίδια αλλά τα περνάνε με τη σειρά τους στα παιδιά τους.
                                       
Ακόμα λοιπόν και αν δεν είναι ακριβώς ίδια με εμάς πάντα υπάρχει μια λεπτή αλλά εντυπωσιακή ομοιότητα. Εκτός όμως από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά οι οικογένειες μοιάζουν μεταξύ τους και στη συμπεριφορά.Μία έρευνα διαπίστωσε ότι οι οικογένειες έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά προσώπου όταν είναι χαρούμενοι, λυπημένοι, θυμωμένοι, έκπληκτοι αλλά ακόμα και όταν σκέφτονται. Και τα παιδιά δεν παίρνουν αυτές τις αντιδράσεις απλά παρατηρώντας μας γιατί μέσα από έρευνα σε οικογένειες με τυφλά μέλη παρατηρήθηκε ακριβώς το ίδιο κατά ποσοστό 80%.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα  ένα γενετικό χαρακτηριστικό μπορεί να συνδέεται με κάποιο άλλο. Για παράδειγμα ελέγξτε  τη σπείρα των μαλλιών στην κορυφή της κεφαλής του παιδιού σας, αν στροβιλίζεται αριστερόστροφα  έχει 50% πιθανότητες να είναι αριστερόχειρας ή 50% αμφιδέξιος, γεγονός που υποδηλώνει ότι τόσο το μοτίβο στα μαλλιά αλλά και οι δεξιότητες στα χέρια οδηγούνται από μερικά ίδια γονίδια. Υπέροχος ο μαγικός κόσμος του ανθρώπινου χάρτη;
                                         

Γι'αυτό, λοιπόν, μη μου λέτε ότι κοιμόμουν απλά τα γονίδια έκαναν τη δουλεία τους και δημιούργησαν για εμάς!Εγώ βλέπω αυτά που δεν μπορεί να διακρίνει κάποιος που δεν έρχεται συχνά σε επαφή με εμένα και τα παιδιά μου αλλά να παραδεχτώ και δημόσια για να δικαιώσω το σύζυγο, ότι η κόρη μας του μοιάζει εντυπωσιακά πολύ τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Πηγή ερευνών:http://www.parents.com/







nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

17 σχόλια:

  1. Αχ Δέσποινα αυτά άκουγα όταν γέννησα το πρώτο μας παιδί. Καλά κοιμόσουν μου έλεγαν όλοι. Ώσπου έσπασαν τα νεύρα και τι απάντησα σε μία θείτσα: όχι δεν κοιμόμουν και αν θες να μάθεις παρ' όλο που ήμασταν και οι δύο ντίρλα την περισσότερη δουλειά εκείνη τη στιγμή εγώ την έκανα! Από τότε αυτή η γιαγιάκα δεν μου μιλάει!
    Τώρα βέβαια όσο μεγαλώνει η μικρή μοιάζει σε εμένα, ευτυχώς δεν λένε τίποτα, γιατί πως να αντιστρέψεις το ότι όλη τη δουλειά την έκανα εγώ χεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ το ακούω πολύ συχνά και δε μου αρέσει καθόλου;Μπορώ να πώ όμως ότι στο γιο μου υπερίσχυσαν τα δικά μου γονίδια!Όσο για την απάντηση σου στη θεία,Επική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πάλι όταν μου λένε ότι δεν μου μοιάζει και συμπληρώνουν ότι έχει μοιάσει ΜΟΝΟ στον μπαμπά της, χαμογελώ και απαντάω "φαντάζεσαι να έμοιαζε του φούρναρη;;;"
    Καλώς σε βρήκα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχα!!!πρέπει να βρούμε ποιό είναι πιο τρελό,του φούρναρη η του γείτονα;

      Διαγραφή
  4. εγώ έχω ακούσει και το "φιλική συμμετοχή" χαχα....!!! το έχουν πει και στους δυο βέβαια... korakla.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίο θέμα Δέσποινα,αχ αυτά τα γονίδια ,μας φάγανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ απ'ότι φαίνεται τα μετέφερες περισσότερο στην Ευαγγελία!

      Διαγραφή
  6. Εγω παντως και κοιμομουν και μου μοιαζουν. Απο παντού κερδισμενος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει για το πρώτο θα συμφωνήσω αλλα για το δέυτερο κράτα μικρό καλάθι!

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Ααααα!Ούτως ή αλλως θα μεγγαλώσουν και θα μοιάξουν στις μαμάδες τους όλα. Ας χαρούν λίγο τωρα οι μπαμπάδες μωρε..

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ!!!Σαν τη μαμά δεν έχει!

      Διαγραφή
  7. Είναι γεγονός πως η αδιακρισία ορισμένων ανθρώπων δεν παίζεται! Εγώ πάλι όταν ακούω κάποιους να κάνουν τέτοιες παρατηρήσεις, τύπου καλέ δεν μοιάζουν για δίδυμα, απαντώ ότι είναι από άλλο πατέρα για αυτό! Έλεος πια!!! Καλώς σε βρήκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό που τα δίδυμα πρέπει να είναι ολόιδια καλό θα ήταν να το ξεπεράσουν κάποιοι!!!Σ'ευχαριστώ για το σχόλιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μεγάλο θέμα ανοίγεις καλή μου....ακούω συνέχεια που μου λένε "δεν μπορώ να καταλαβω σε ποιον μοιάζει"...και απαντώ πως μοιάζει και στους δύο. Μα είναι δυνατόν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αθηνά εσύ ξέρεις καλύτερα το παιδί σου, είμαι σίγουρη ότι και στους δύο μοιάζει αν όχι εξωτερικά σίγουρα στο χαρακτήρα έχει και από τους δύο.Καλημέρα!!!!

      Διαγραφή