Μια μέρα στο αμπέλι!Επίσκεψη στο Κτήμα Γεροβασιλείου!

Την περασμένη Κυριακή τα οινοποιεία της χώρας μας γιορτάζανε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού και εμείς αδράξαμε την ευκαιρία να τα επισκεφθούμε για να δούμε από κοντά την πορεία του κρασιού μέχρι να φτάσει στο ποτήρι μας.
Η μέρα ήταν υπέροχη, με τον ήλιο να λάμπει και να σου ζεσταίνει το πρόσωπο, ξεκινήσαμε να πάμε στο Κτήμα Γεροβασιλείου που βρίσκεται στην Επανομή Θεσσαλονίκης.Τα οινοποιεία άνοιξαν τις πόρτες τους και καλωσόρισαν το κοινό σε ένα ταξίδι γνώσης και γεύσης.




Τα παιδιά νομίζω το χάρηκαν πιο πολύ απ' όλους και άκουγαν με προσοχή όσα έλεγε η εξαιρετική ξεναγός μέσα στο χώρο που γίνεται η επεξεργασία του μούστου και φτάνει στο τελικό στάδιο την εμφιάλωση.
Μετά τη ξενάγηση στο χώρο του οινοποιείου περάσαμε στο Μουσείο Οίνου,οπού εκεί φιλοξενείται η τεράστια συλλογή με ανοιχτήρια που ξεπερνάνε τα 2600 κομμάτια αλλά και είδη βαρελοποιίας,εργαλεία αμπελουργίας, οινοποίησης και εμφιάλωσης απ' όλο τον κόσμο.



Βλέπετε που το ανοιχτήρι έχει βουρτσάκι στη μια πλευρά;Ξέρετε γιατί;Είχαμε και εμείς την απορία και μας εξήγησαν ότι αυτό χρησιμεύει για να ξεσκονίζετε η ετικέτα από το μπουκάλι!
Είναι ένας υπέροχος χώρος με αντικείμενα από τον 18ο αιώνα που με μεγάλη φροντίδα έχουν τοποθετηθεί στο μουσείο που βρίσκεται δίπλα στην αίθουσα γευσιγνωσίας και την κάβα παλαίωσης,όπου όπως λέει η κόρη μου εκεί κοιμούνται τα κρασιά.




Παρακολούθησαν και βίντεο για τον τρόπο που γίνεται ο εμβολιασμός του αμπελιού αλλά και για το πως χρησίμευαν διάφορα εργαλεία.
Μας άρεσε πάρα πολύ η επίσκεψη μας στο Κτήμα ενώ είχαμε και την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και κρασί.Το λευκό μας ενθουσίασε και μπήκε ήδη στη λίστα προτίμησης.
Μετά από την περιήγηση στο μουσείο ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τους αμπελώνες που αυτήν την εποχή ξεκουράζονται για να ξεκινήσουν την άνοιξη το νέο τους ταξίδι.



Ανεξάρτητα βέβαια από τη συγκεκριμένη μέρα που η είσοδος στο Κτήμα και το μουσείο ήταν δωρεάν μπορείτε να το επισκεφθείτε αν θέλετε όλο το χρόνο.Πληροφορίες για τις μέρες και το ωράριο θα βρείτε εδώ
Ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία με πολλές χρήσιμες πληροφορίες για μικρούς και μεγάλους!

Σας φιλώ!


nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

6 σχόλια:

  1. ωραία ιδέα!!! εκεί που κοιμούνται τα κρασιά ε; χιχι πόσο γλυκειά είναι! και αυτό με το βουρτσάκι καλή πληροφορία...φιλιά στα ζουζουνάκια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά έμαθαν πάρα πολλά πράγματα! Πολύ καλή επιλογή.

      Διαγραφή
  2. Ενώ έχω επισκεφτεί πολλά οινοποιεία, καθότι έχω αδυναμία στο κρασί, στο κτήμα Γεροβασιλείου δεν έχω πάει ακόμα. Στα προσεχώς λοιπόν, γιατί πρέπει να είναι υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολλή ωραία ιδεα για εκδρομη σε κατι διαφορετικο!! θα το εχουμε υπ' όψην!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα μου όντως είναι κάτι διαφορετικό και επιμορφωτικο!

      Διαγραφή