Μαμάδες σε ...αναμονή!

Ακόμη μία φορά περιμένω έξω από το σχολείο να παραλάβω το παιδί μου και να πάμε αισίως σπίτι, μετά από ένα κουραστικό πρωινό. Καθώς στέκομαι στην πόρτα παρατηρώ τις μαμάδες που βρίσκονται εκεί μαζί μου. Συζητάνε μεταξύ τους, τα καλύτερα λέγονται εκεί έξω, αν μάλιστα έχουν γίνει και φίλες είναι το καλύτερο τους. Για παράδειγμα η πόρτα ανοίγει στις 2, αυτές πάνε από τις 1:30 για να βρεθούν και να πούνε τα νέα τους .
                                       
Έχουμε και λέμε λοιπόν, έξω απο το σχολείο συναντάμε τους εξής τύπους:

1) Μαμά του τύπου "στο τσάκ πρόλαβα να σφουγγαρίσω"

Αφού αφήνει τα παιδιά σχολείο, γυρίζει σπίτι και σκέφτεται να φτιάξει έναν καφέ και να δει λίγο τηλεόραση,άλλωστε είναι οι μοναδικές στιγμές ησυχίας.Η ώρα όμως περνάει καθώς χαζεύει και συνηδειτοποιεί αρκετά αργά ότι έχει να κάνει και δουλειές,σηκώνεται άρον άρον και βάζει κατσαρόλα,στρώνει κρεβάτια και προλαβαίνει λίγο πριν έρθει η ώρα για το σχόλασμα να κάνει και το σφουγγάρισμα,όπου αφήνει τη σφουγγαρίστρα στην πόρτα και  υποθέτει ότι θα έχει στεγνώσει το σπίτι μέχρι να γυρίσει μαζί με τη  συνοδεία της. Φοράει συνήθως φόρμες,αθλητικά παπούτσια 
(αλλά όχι τα καλά της,εκείνα τα βάζει στο γυμναστήριο που πάει με τις φίλες της),έχει πιασμένο μαλλί και χαμόγελο ικανοποίησης που πρόλαβε και τα έκανε όλα.

2) Μαμά του τύπου "είμαι έτοιμη για πίστα"

Αν δεν εργάζεται υποθέτω ότι όλο το πρωί έκανε κούρα ομορφιάς, αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί το άψογο πιστολάκι στο μαλλί,το υπέροχο (αν και λίγο υπερβολικό για μεσημέρι) μακιγιάζ και το άψογο μανικιούρ. Φοράει μαύρο δερμάτινο κολάν, πουκάμισο μέσα από το κολάν (γιατί μπορεί,μη ξεχνάμε ότι τα κολάν και τα μωρά λένε την αλήθεια) και ψηλοτάκουνα μποτάκια

3) Μαμά του τύπου "άυπνη για μέρες"

Σέρνει ένα παιδί από το χέρι, που μόλις πήρε από το νηπιαγωγείο και κρατάει και ένα καρότσι με ένα μωρό μέσα ενώ περιμένει και το μεγάλο της παιδί που είναι μόλις 6 ετών. Το πιο πιθανό είναι να έχει κοιμηθεί ένα 4ώρο το βράδυ και αυτό όχι συνεχόμενο και ίσα ίσα πρόλαβε να φτιάξει ένα φαΐ. Φοράει παντελόνι τζιν (της εγκυμοσύνης είναι,δεν πρόλαβε να χάσει ακόμα τα κιλά,πότε να προλάβει;),ένα αθλητικό μπουφάν και έχει τα μαλλιά πιασμένα ουρά.Εναλλακτικά έχει και ψώνια κρεμασμένα στο καρότσι και ύφος απόγνωσης ενώ κοιτάει την παραπάνω μαμά.

4) Μαμά του τύπου "εργαζόμενη"

Κοιτάζει συνεχώς το ρολόι και κάθε φορά αναρωτιέται γιατί είναι τόσο τυπικοί στο σχολείο και δεν τα αφήνουν λίγο πιο νωρίς. Όλο το πρωί στη δουλειά σκεφτόταν τι θα μαγειρέψει για την επόμενη μέρα,ποίος θα κάνει τα ψώνια και πότε θα βγάλει αυτές τις γόβες που τη στενεύουν. Φοράει σακάκι, παντελόνι (όχι κολλητό) και ζιβάγκο μπλούζα.Είναι αρκετά περιποιημένη αλλά μονίμως νευρική για να τα προλάβει όλα.

5) Μαμά του τύπου "χαλαρή"

Είναι κούλ τύπος, έχει σλίνγκ και μέσα ένα βρέφος, κοντό μαλλί σε μοβ απόχρωση και ύφος "ότι εντάξει τα έχω κάνει όλα,άλλωστε με το μωρό πάνω μου μια χαρά τα καταφέρνω". Να σημειώσουμε πως θηλάζει όλη μέρα αλλά αυτό το κάνει και ενώ μαγειρεύει ή πλένει πιάτα. Φοράει boyfriend τζιν σκισμένο, μαύρα αρβυλάκια, δερμάτινο μπουφάν. σακίδιο πλάτης με νεκροκεφαλές και έχει σκουλαρίκι σε διάφορα σημεία του προσώπου.(Αυτή είναι φίλη μου και την αγαπώ πολύ).

                                    

Εκτός βέβαια από τις μαμάδες έχει και γιαγιάδες με ζεστό χαμόγελο αλλά και μπαμπάδες(γι'αυτούς θα πούμε άλλη φορά). Περιμένεις, λοιπόν, έξω από τα κάγκελα να δεις τη φάτσα που τόσο αγαπάς και εύχεσαι να είναι η τυχερή σου μέρα να έχει θυμηθεί να βάλει το τάπερ με το φαγητό στη σωστή τσάντα και όχι σε αυτήν μαζί με τα βιβλία. Είναι όλες μοναδικές και έχουν τον τρόπο τους να τα καταφέρνουν όλα.

Σας φιλώ.


nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

3 σχόλια: